IMG 2109Afgelopen zondag werd in 2de Provinciale B een absolute topper gespeeld tussen KSK Weelde, tweede in de stand, en leider White Star (Schorvoort). Het werd een beladen duel waarin de thuisploeg onder het oog van hun sponsoren de 3 punten binnen haalde.

IMG 2115Sponsors aanwezig

KSK Weelde koppelde aan deze topmatch namelijk hun steeds druk bezochte en gewaardeerde sponsordag. Uit naam van de club mogen we de 140 ingeschrevenen dan ook van harte danken voor hun komst

en voor de jaarlijkse bijdrage die zo de werking van de club mee in stand houdt. Een bijzonder complimentje kan er zeker af voor ’t Spruitje, Vis & Meer en Hugo voor het culinaire lekkers van deze dag.

 

IMG 2050De wedstrijd

Er blies rond 15u een koude noordenwind over ’t Laar, maar onder een fel blauwe lucht en fraai zonnetje konden toch meer dan 300 voetballiefhebbers genieten van een aangenaam duel waarin KSK sterk begon. Ze namen de match resoluut in handen ondanks het missen van een viertal basisspelers.

Weelde dwong na 8 minuten ook de eerste uitgespeelde kans af welke door Boelen nog werd afgelegd naar Jorne Segers, die iets te enthousiast was en nipt buitenspel liep. De doelman was geklopt, maar de 1-0 werd afgekeurd.

IMG 2074Weelde bleef de betere ploeg en na kleine kansjes voor Bijns en Boelen werd op het half uur Joren Moonen diep gestuurd op de rechterflank. Diens perfecte assist werd door Jorne Segers netjes afgewerkt, dus toch 1-0.

Lang kon blauw-wit niet genieten van hun voorsprong, want bij de

eerste echte tegenstoot van White Star, we schrijven minuut 36, stelde Goossens met een strak schot gelijk. Discussie langs de lijn…Ging de bal voorafgaand aan de aanval niet over de zijlijn ? En ging doelman Hoskens helemaal vrijuit ?  

Het thuiselftal maalde er niet echt om en stelde al meteen orde op zaken.  Opnieuw werd Moonen op de rechterflank diep gestuurd en een prima voorzet kon opnieuw Segers overhoeks binnen koppen. 2-1 Dus en zo bleef het ook tot aan het rustsignaal al was er nog even paniek in de Weelde defensie na een late vrije trap van White Star die voor flink wat geharrewar zorgde.

 

IMG 2097Wat een begin van het tweede bedrijf

De tweede helft was amper op gang gefloten en het stond al 3-1. Het moet na zowat 30 seconden geweest zijn dat Jorne Segers zijn derde van de middag tegen de netten prikte.

Maar wie dacht dat Weelde daarmee op rozen zat had het fout. White Star nam de wedstrijd meer en meer in handen en Weelde slaagde er niet meer in om de bal in de ploeg te houden. Eerst werd de 3-2 nog afgekeurd na een aanvallende fout op Moonen, maar een bezoekend doelpunt hing in de lucht.

Een schot voorlangs van Wolf Geenen en een vrije trap nipt over waren al serieuze verwittigingen aan het adres van Weelde, en in de 67ste minuut was het zover.  Joachim Machielsen kreeg de bal op het middelveld, zag de Weldse goalie ver uit zijn doel staan, en waagde het erop vanaf de middellijn. Zijn opportunistische trap viel onder de lat binnen… 3-2.

Weelde kwam even niet meer onder de druk uit, vergat ook te voetballen en de gaten werden stilaan groter. Ward Hoskens herstelde zich van zijn foutje, ging ondermeer goed plat op een afstandsschot  en zorgde ervoor dat Weelde op voorsprong bleef.

IMG 2116White Star kon de druk echter niet aanhouden, de intensiteit van het spel eiste zijn tol, en zo herstelde de thuisploeg met nog een kwartier te gaan het evenwicht zonder dat er mooie kansen werden gecreëerd.

De partij werd een stuk bitsiger en daarin liet vooral White Star zich gelden. Het kostte hen dan ook een paar gele kaarten, waarbij er volgens de Weelde aanhang ook erg donker gele bijzaten. Inzet en een felle sfeer was er genoeg, zowel op als naast het veld.

Helemaal op het einde liet Segers de verdediging van White Star nog ter plaatse na een slechte bezoekende terugspeelbal en leek hij op weg naar zijn vierde goal. Hij schakelde doelman De Brouwer uit en moest enkel nog binnen leggen. Door een teruggekeerde verdediger en te weinig “cool” wist hij echter toch nog te missen. En zo bleef het voor al wat blauw-wit was nagelbijten was tot het verlossende eindsignaal.

IMG 2121De 3 punten bleven thuis en zo werd de blamage van de heenwedstrijd in White Star, 8-2 verlies, weggespoeld. In de rangschikking nadert KSK Weelde tot op 3 punten van White Star al hebben die nog een wedstrijd tegoed. Zaterdag trekt onze ploeg naar Olmen in de hoop ook daar 3 punten mee te graaien. Ook daar moet nog een eitje gepeld worden na een zwakke prestatie in de thuiswedstrijd.

 

In de kantine werd afgelopen zondag nog duchtig nagepraat en gefeest tot in de late uurtjes. Er was immers stof genoeg om het over te hebben …

 

FOTOREEKS : KSK Weelde - White Star (PdR) Opstellingen KSK WS

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren