KSK LEN heading

Het eerste elftal van KSK Weelde heeft een goeie start genomen in dit nog jonge seizoen.  Afgelopen zondag gaf het partij tegen KFC Lentezon Beerse. In de aanwezigheid van hun hoofdsponsor Ed Verhoeven van bouwconstructiebedrijf Verhoeven Contracting konden de spelers voor het eerst hun gloednieuwe outfit nat maken.

KSK LEN 4Met vijf overwinningen en twee nederlagen stond “Weld” gedeeltelijk tweede, enkel St.-Dimpna deed nog beter. De thuismatch tegen Lentezon mocht geen al te grote problemen geven gezien de ploeg van de in Ravels wonende trainer Tom Moons voorlaatste stond gerangschikt.

Eerste helft

Het wedstrijdbegin was echter eerder voor de bezoekers. Zij domineerden het spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het kwartier was het wel bijna raak toen een bal nog net van de lijn kon gekeerd worden nadat Weelde doelman Hoskens al was geklopt.

KSK LEN 2Blauw-wit was gewaarschuwd en zorgde meteen voor een reactie. In de 17de minuut kwam Boelen alleen voor de bezoekende goalie maar scoren lukte niet. Ook Koeks kon nauwelijks een minuut later niet scoren na een snelle aktie op links, zijn bal ging nipt voorbij de verste paal.

Weelde domineerde intussen de wedstrijd tegen een strijdvaardig Lentezon en in minuut 33 werd dat beloond.  Joren Moonen werd mooi vrij gespeeld, aarzelde geen seconde en plaatste het leder precies naast doelman Wynants tegen de netten… 1 – 0.

KSK LEN 3Vijf minuten later zette KSK een knappe aanval in vanop rechts en na een dito actie knalde kapitein Senne Byns vanuit een scherpe hoek keihard binnen. 2 – 0.

Even consternatie aan de overkant toen het niet aflatende Lentezon om een strafschop schreeuwde. In een geharrewar ging één van hun spelers tegen de grond, volgens omstaanders had de scheidsrechter kunnen fluiten. Hij deed dat echter pas vier minuten later … Rust !

Tweede helft

KSK LEN 1Net zoals 45 minuten geleden begon ook nu Lentezon weer met de meeste grinta.  In de 51ste minuut resulteerde dat bijna in een tegendoelpunt, de kopbal van Jasper Cools ging echter voorlangs. Het spel ging op en neer, Koeks zag na een snelle uitval zijn schot net naast gaan en ook Lentezon knalde een schot nipt naast het Weelde doel. In de 57ste minuut werd de 3-0 van Moonen teniet gedaan vanwege buitenspel.

Daarna ontwikkelden de bezoekers enige tijd flinke druk. Weelde kreeg de bal niet meer voorbij eigen helft en kwam meermaals met de schrik vrij. De bal wilde er niet in voor Lentezon ondermeer door een knappe save van thuiskeeper Ward Hoskens.

In de 67ste minuut kreeg Lentezon het deksel dan helemaal op de neus. Na een knappe actie met Valentino Ansoe maakte Matti Byns er kurkdroog 3-0 van. Dat was meteen het sein voor trainer Jan Verstraelen om zijn eerste wissel door te voeren. Het jonge talent Tijs Van Hees verving Michael Laurens Boelen.

KSK LEN 5Weelde bleef goed voetballen en scoorde nog twee keer, telkens na een goeie assist van een vanop rechts dreigende Senna Van Gorp. In minuut 73 deed opnieuw Joren Moonen de netten trillen, drie minuten later tikte ook Senne Byns zijn tweede van de middag binnen. 5 – 0.

Van Gorp mocht meteen gaan rusten, hij werd gewisseld voor Martina. Ook Gert Van Den Hout en Dries Van Loon kregen nog speelminuten. Doelpuntenmakers Senne Byns en Joren Moonen, beiden jonkies van eigen kweek, kregen een applausvervanging in de 82ste minuut.

KSK FeestKSK wedstrijdbladEen moedig Lentezon bleef op zoek gaan naar een eerredder, maar de Weelde defensie met de imposante Kivaka centraal gaf geen krimp meer. Het bleef zo bij de forfaitscore.

Dankzij de overwinning en het verlies van St.-Dimpna op het veld van White Star is KSK Weelde nu samen met datzelfde White Star leider in de 2de Provinciale B met 18 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week, op speeldag 9, gaat blauw-wit op bezoek bij Herentals. Succes alvast !

FOTOREEKS : KSK Weelde - KFC Lentezon Beerse