banjul2015

Rally voor goede doelen in Gambia klaar voor vertrek.

Zaterdag 3 oktober om 11.30 uur gaat de najaar editie van de Antwerpen Banjul Challenge weer van start aan de Waalse Kaai in Antwerpen. 
 
In totaal 19 auto’s en twee motoren zijn er weer klaar voor om aan de monstertocht van 7200 kilometer te beginnen. De 41 deelnemers komen uit België, Nederland en Duitsland.
De tocht gaat door 7 landen, België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal om 19 dagen later, op woensdag 21 oktober, in Gambia aan te komen.
 

Projecten

Met deze rit worden 13 verschillende humanitaire projecten in Gambia gesteund. 
Na bijna een jaar voorbereidingen is het dan bijna zo ver.
Afgeladen met hulpgoederen voor de projecten beginnen ze zaterdag 3 oktober aan de loodzware tocht naar het West Afrikaanse land Gambia.
De voertuigen worden bij aankomst openbaar geveild waarbij de opbrengsten integraal naar de door de deelnemers gekozen projecten gaat.
Helping Hands vzw uit het Belgische Ravels, de organisatie van de Antwerpen Banjul Challenge, heeft ook nu weer gepaste veiligheid maatregelen genomen om de rit op de knelpunten in de route goed te laten verlopen.
 

De start.

Op zaterdag 3 oktober om 11.30 uur stipt is de start voorzien. (i.v.m. afspraken politie escorte) Uiteraard is dan iedereen weer van harte welkom om de deelnemers een hart onder de riem te steken, de nodige tips mee te geven en uit te zwaaien.
Samenkomst op het terras van eethuis ’t Soetbrood, Waalse Kaai 40, Antwerpen.
Uitreiking briefings voor de teams met peptalk voor vertrek, vanaf 10.30 uur.
De groep volgt de route vanaf de Waalse Kaai, doorsteek Gillisplaats, Verschansingstraat, Graaf Van Hoornestraat, Bolivartunnel. Van daaruit kan de karavaan de E17 richting Gent oprijden.
Op genoemde route zijn de kruisingen afgezet voor het normale verkeer door de Antwerpse politie, zodat de Challenge als groep kan passeren met begeleiding van de bereden politie, de zgn. Zwaantjes.
Zoals gebruikelijk zullen er ook weer vele oud deelnemers van de partij zijn om de nieuwe helden een hart onder de riem te steken en nog hier en daar bruikbare tips meegeven voor onderweg. En de vele familieleden, vrienden en kennissen en de vele sponsoren zullen ook hier weer in grote getale aanwezig zijn om de deelnemers uit te zwaaien.
Organisatie: Helping Hands Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) Ravels 
Cor de Bresser.   Website: www.antwerpenbanjul.com
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren