Francorschamps09.03 77
Onze reporter ging  zaterdag 3 oktober op weg naar Francorchamps, diep in de Waalse Ardennen gelegen, om verslag te maken van alweer de 7de wedstrijd in het BEKC kart kampioenschap. 
Aangekomen op dit mythische circuit ging hij bij de zogenaamde Blanchimont gate aan het “centre de competence” onder het circuit door en dan links de parking op om daar beneden dit toch erg mooie kartcircuit  te zien liggen in de blakende ochtendzon. 
Francorschamps09.03-2Francorschamps09.03-76
Vanop het hoogste terras met een mooi uitzicht op de paddock ging hij op zoek naar de tent van het VD Racing team.
 
Fons en de zijnen hadden een mooie plaats gevonden kort tegen het parc fermé zodat de afstanden naar de pitstraat niet te groot waren.
 
In de tent was het een drukte van jewelste . Niet alleen de PCR chassis van het VD 1 en VD 3 Racing team vinden hier onderdak maar ook de heren van het team “Ecurie Gentleman” met hun Tony kart genieten technische ondersteuning van Fons Van Dun. Toch mooi om te zien want het zijn concurrenten in het master BECK kampioenschap en Sven en Dieter wonnen nog niet zo lang geleden de wedstrijd in Genk. 
Francorschamps09.03-223Francorschamps09.03-222
We volgen kart nr 5 met piloten Bart Van Dun ( zoon van ) , Weeldenaar Andre Gijsbrechts en Etienne Winkel al het hele seizoen en de heren waren druk in gesprek.
 

Tijd voor wat vragen.

Rawepo; Goedemorgen heren , ik zie jullie druk in overleg en we staan net voor de eerste oefensessie . Kunnen jullie ons wat info delen?
Andre; We hadden het net over de vrije trainingen van gisteren en die gingen eigenlijk naar wens.
Bart heeft ‘s avonds de data tussen ons beiden nog vergeleken en gaf hier net wat uitleg over. We kunnen exact zien hoe we een rondje rijden, waar we remmen en waar we onze hoogste toerentallen halen.   
telemetrie VD_3
Bart; Ja,  als ik nu naar de curven kijk tussen mezelf en Andre zijn de verschillen erg minimaal , dit vertaalde zich trouwens in de ronde tijden die maar 0.2 uit elkaar lagen. Etienne kan nu ook zien waar de kleine  verschillen liggen en kan er zijn voordeel mee doen tijdens de volgende sessies. 
 
Rawepo; Jullie zijn nog leider in de tussenstand bij de masters maar met een erg kleine marge. Met nog 2 wedstrijden te gaan zal het nog erg spannend worden.
 
Etienne; Zeer zeker , dit is een wedstrijd van 3 uren en een goede wedstrijd pace met een doordachte tactiek zal nodig zijn. We gaan trouwens van licht naar donker tijdens het laatste uur en dit maakt het extra moeilijk. 
 
Rawepo; Over tactiek gesproken , wie start en hoe is de wedstrijd ingedeeld?
 
Andre; Ik neem voor de eerste keer de start en ben best een beetje zenuwachtig.  Er kan veel fout gaan tijdens de eerste ronden als alles nog dicht bij elkaar ligt. Het is een endurance wedstrijd en je wint niet in de eerste bocht maar desondanks gebeurt er altijd wel iets in die eerste ronden.
 
Fons passeert en we stellen hem ook enkele vragen.
Rawepo; Goedemorgen Fons, je hebt het erg druk zie ik.
 
Fons; Ja ik zorg voor de technische ondersteuning voor het team Ecurie Gentlemen en ze zijn wat later gearriveerd  dus we zijn druk om het materiaal klaar te hebben voor de trainingen. 
 
Rawepo; En, zal het lukken voor VD 3 om de titel te prolongeren?
 
Fons; Iedereen binnen het team doet er in ieder geval alles aan om dit mogelijk te maken. Toen ik gisteren de tijden van de concurrentie nam bleek dat het niet zo makkelijk zal zijn. Het team van Rocli Racing , onze naaste concurrent was erg snel, dus dit beloofd een geweldige strijd te worden.
  
Rawepo; Ik hoor dat Andre voor de eerste keer in de competitie de eerste stint en dan natuurlijk de start voor zijn rekening neemt. Gaat dat lukken want hier kan het goed fout gaan.
 
Fons;  Ik hoorde Etienne en Bart al wat tips uitwisselen met Andre dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij op een verstandige manier deze eerste ronden zal benaderen. Ik hoop wel dat hij de zenuwen wat onder controle heeft, maar hij is oud genoeg en heeft intussen toch wel wat ervaring. Veel zal ook afhangen van de uiteindelijke startpositie , Bart neemt straks de quali voor zijn rekening en top 10 moet mogelijk zijn. 
 
Rawepo; Ok jongens veel succes straks.
 
Bart wist de nr 5 naar een 11de startpositie te brengen , net achter het team VD 1 met broer Koen en Geert Van Hoppe  die in de klasse 165kg uitkomen, een puike prestatie.  Dit betekent wel dat Andre straks midden in het pak de start neemt . 
 

De wedstrijd.

 
Andre had blijkbaar goed geluisterd en de zenuwen goed onder controle want hij kwam bij het doven van de lichten erg goed van zijn plek maar werd dan geblokt door de nr 75 die erg slecht weg kwam.
Hij ging eerst naar rechts maar daar was te weinig ruimte , daarna stuurde hij links maar daar zat VD 1 piloot Koen,  dus hij moest van het gas en in de eerste bochtencombinatie gewoon aansluiten. 
Bij de hairpin kreeg Andre een tik en moest offline , hierdoor konden nog 2 karts bij hem langs.
Francorschamps09.03-113Francorschamps09.03-278Al met al geen goed begin maar Andre wist na een paar ronden zijn ritme te vinden en ging op weg naar plaats winst. De nr 27 met piloot  Sven Van Den Eeckhout van Ecurie Gentleman die hij eerder moest laten gaan werd  nu stilletjes terug binnen gehengeld . Sven die toch een paar tienden sneller was in race pace kreeg het na 40 minuten blijkbaar fysiek erg lastig en moest de veteraan op de nr 5 voorbij laten. Daarna ging Andre op zoek naar de nr 46, het Nederlandse VSRRemRacing en alhoewel hij naderde en het tempo goed aankon was inhalen (net) niet mogelijk. Na ongeveer 55 minuten wedstrijd viel Andre lichtjes terug wat erop wees dat ook hij het fysiek lastig kreeg. In de pitstraat maakte het team zich klaar voor de wissel. Mooi om te zien dat bij de wissel Erwin Van Hoppe , vroegere teamgenoot en kampioen in 2014, de nodige assistentie verleende.  
 
Francorschamps09.03-333Francorschamps09.03-206In de tweede stint deed Bart wat van hem verwacht werd, snelle en constante ronden rijden,  en hij  ging na 40 minuten en na alle wissels aan de leiding in het master klassement.  Via de my laps app zagen we  dat ze de top 10 algemeen binnen kwamen.  
 
Etienne nam het stuur van de PCR over voor het laatste uur en had de moeilijke opdracht om constant en foutloos te blijven met de invallende duisternis,  niet evident!!
 
Francorschamps09.03-394
Maar ook hij deed in perfectie en zelfs na de verplichte derde stop waar het team nog maar eens liet zien de perfecte pitstop te kunnen maken bleef hij super geconcentreerd en bracht VD Racing 3 opnieuw een master overwining. Job done !! ( 10de plaats algemeen )
 
We zagen ook dat VD Racing 1( 165kg ) met Koen en Geert aan het stuur naar de 5de plaats algemeen  reden , een geweldig resultaat gezien het budget en materiaal dat ze voorhanden hebben.
 
Geert en Koen hadden geweldige gevechten op de baan en behaalden het hoogst haalbare met deze kart met nr 6. Proficiat.
Francorschamps09.03-275Francorschamps09.03-173
Hier foto’s 09.03-275 en 09.03-173
Fons is een man van weinig woorden maar ik kon zien dat hij erg tevreden was met dit resultaat voor zijn teams. 
 
 

VD Racing blijft aan kop in het master kampioenschap.

VD Racing 3 blijft aan de leiding in het master kampioenschap en heeft met nog één wedstrijd te gaan een grote kans om de titel te behalen. We brengen uiteraard ook van de laatste wedstrijd op 14 november in Genk verslag uit. 
 
Karting GenkFrancorschamps09.03-409
 
  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren