012-BorderMakerfront
Enkele dagen terug nam het zijspanduo Koert Coeckelbergs – Peter Melis deel aan het NK dat gereden werd op een akkerland in het Veghelse "Zijtaart". Voor het begin van deze proef stonden ze als vijfde in de stand om het Nederlandse Kampioenschap, met het oog om die top 5 plaats te behouden werd vol vertrouwen naar deze wedstrijd afgereisd.

Met de eerste circuittraining die rond de klok van half elf plaats vond verliep het voor de jongens niet zoals gepland. Snel was duidelijk dat de vering op dit circuit niet te best was, zodoende konden ze ook geen echt goede trainingstijd neerzetten en dienden ze tevreden te zijn met een zevende tijd. Tijdens de pauze werd beroep gedaan op de kennis van meervoudig Europees kampioen (bakkenist) Henry vd Wiel die deze op zijn gevoel afstelde (waarvoor dank) en beter zou moeten werken met die instellingen.

Ook werd nog gekozen om een ander type achterband te monteren welk ook hier beter geschikt zou zijn !!
De start van de eerste reeks verliep niet zoals we gewend zijn van Koert en Peter, pas als achtste kwamen ze weg en meteen was duidelijk dat inhalen hier op dit stuiterige circuit moeilijk zou worden. Enkele ronden werd strijd geleverd om wat plaatsjes goed te maken, al snel konden ze Delaat voorbij geraken en werd kort erna Van Ravenstein voorbij gegaan en konden zo opschuiven naar de 5de plaats. Op een paar ronden van het einde bleek Peter toch te vermoeid te worden maar beiden toonde aan door het strakke rijden om toch nog terug te kunnen komen op karakter naar Van Keulen-Van Wanrooij die vierde waren. Echter de tijd te kort en plaats vijf was het verdikt in deze reeks.
073-BorderMakerBeide wel tevreden over het rijden en de veringen die tijdens de pauze werden aangepast.

In de tweede start namen ze als zesde de eerste bocht, niet zoals we gewend zijn en het ganse team denkt dat deze keuze van band de kracht van de KTM-LC4 (nog steeds onderhouden door Tornado Racing Peter Verheyen) niet verwerkt krijgt en teveel wielspin heeft.
In de tweede ronden slaagde ze erin om naar een vijfde plaats door te stoten en zetten koers naar de twee teams die voor hun uit reden. De broers V.Ravenstein lagen met mekaar in gevecht voor plaats drie en vier maar hier kwamen na paar ronden ook Koert en Peter bij aansluiten.
Een ronde lange felle strijd werd uitgevochten, met een aanval buitenom konden ze de overhand nemen zij het niet de Peter per ongeluk de stroomknop uitschakelde en de motor afsloeg. Koert was er wel snel bij om deze weer op te zetten en konden ze een ronde later weer de aansluiting met deze teams maken.
De regerend Nederlands Kampioenen Van Keulen-Van Wanrooij diende zelfs de te lossen de laatste twee ronden op Koert en Peter. De jongens werden weer knap vijfde en legde beslag op een vierde plaats op de daguitslag. In de stand om het NK staan ze nu op een gedeelde 3de plaats, alles staat nu nog dicht bij elkaar maar het kampioenschap is nog lang !!! Zondag rijden Koert en Peter in Den Hout (Oosterhout) weer een wedstrijd voor het kampioenschap. (tekst+foto Luc Driesen)

Stand kampioenschap na 2 wedstrijden Inters
1. #222 : Van de Boomen Jarno – Van De Wiel Henry 240
2. #3 : Patrick Greup – Han Van Hal 209
3. #2 : Teun Ravenstein – Van Zwam Michel 182
4. #38 : Koert Coeckelbergs – Peter Melis 182
5. #10 : Pierre – Nick vd Venne 179
6. #1 : Ton Keulen – Marcel v Wanrooij 179
7. #5 : Willem van Ravenstein – Jeroen Kuipers 175
8. #6 : Cor – Lars de Laat 166
9. #19 : Jan op t Hoog – Nick Maas 152
10. #21 : Rob van Kruijsbergen – Edwin Boon 35

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren