IMG 0780
Steven Van Dun is aan een goede campagne begonnen in het ONK, MX Open Klasse. Op de wedstrijd in Halle ( het GP circuit van weleer) zette hij al een eerste keer aan met een fysieke achterstand die hem nog wat parten speelde.
De eerste reeks begon aardig maar een buitelpartij maakte snel een eind aan de aspiraties in deze eerste manche. Gelukkig kon hij snel de wedstrijd hervatten maar bij de koprol had de Honda had zijn voorrem  pijn gedaan zodat stoppen een probleem werd. Toch kon hij zich nog handhaven hoewel de 15e plek niet het beoogde doel was.

In de tweede reeks bleek dat de trainingsachterstand door ziekte in de afgelopen weken toch meer sporen had nagelaten dan verhoopt en kon Steven zijn goede startpositie niet verzilveren. Hij eindigde op een 11e plaats.

benteloAfgelopen weekeinde was hij dan aan de slag in de tweede proef voor hetzelfde ONK en daar verliep het al wat beter. Vanuit een goede start kon hij al direct de strijd aangaan met enkele andere rijders uit de voorhoede en Steven liet in deze eerste ronden zien uit welk hout hij is gesneden, het goede crosshout van Weelde. In het middelste deel van deze eerste reeks moest hij even gas terug nemen en verloor hij wat plaatsen, maar op het einde kon hij toch weer wat doordrukken en eindigde op een 7e plaats.

Reeks twee begon alweer hoopgevend en dit keer kon de Weeldenaar ook zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij nestelde zich op plaats vier na enkele duels in de eerste deel van de reeks. Het leek erop dat hij de derde plaats ging opeisen nadat hij de Nederlander Sjoo nog passeerde maar het werd zelfs een 2e stek dor een late uitvaller van Wiemann (Ned). Door deze mooie uitslag mocht hij op het podium klimmen na de wedstrijd met een verdiende derde plaats in de daguitslag en ook een voorlopige 3e stek in het kampioenschap.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren