overloon1
Afgelopen zondag reden de Ravelse zijspancrossers Koert Coeckelbergs en Peter Melis hun eerste wedstrijd van het jaar in het Nederlandse Overloon waar een zware zandbaan de heren te wachten stond
.
Gedurende de tijdtrainingen kon het Ravelse duo door één enkel oponthoud jammer genoeg slechts een 6de tijd neerzetten.

In de start van de eerste reeks lukten ze bijna de holeshot, Koert draaide echter toch iets te vroeg het gas dicht om het veilig te houden !! Koert en Peter lagen voorlopig in derde positie, wat zeker boven de verwachting was voor de eerste wedstrijd, het leek de heren goed te gaan aangezien ze een kleine voorsprong namen op de mannen van plaats vier. Zelfs de tweede plaats lag in het vooruitzicht tot ze op een achterblijver knalden en op de kant gingen.
overloon2De motor wilde niet meteen aanslaan en kostbare plaatsen gingen verloren, pas als 7de konden ze weer van start gaan. Dat ze zich echter goed in hun vel voelden was goed te zien, want meteen ging het tempo weer de hoogte in en werd koers gezet naar een 5de plaats om ook zo te eindigen in deze eerste reeks. De start van reeks twee was wat minder, als 4de de bocht in en in de eerste ronden nog enkele plaatsen verloren doordat ze in de eerste ronden op een intussen zwaar circuit niet teveel risico wilde nemen. In deze tweede manche werd het een strijd tot op de laatste ronde, het rijden ging super goed al sloeg de vermoeidheid toe naar het einde van de reeks. Toch konden ze na knap inhaal werk, wat op dit circuit niet altijd makkelijk was, van plaats zeven nog naar een knappe vierde plaats oprukken. In totaal een 5de plaats in het eerste NK, meteen ook de eerste tussenstand. Volgende week zijn we te gast in het Nederlandse Zijtaart. (tekst/foto Luc Driesen www.smxpics.be)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren