ZANDVOORT - Yaro Deckers uit Poppel maakt zich op voor de volgende races van het Dutch Power Pack. De rookie blikt nog even terug op zijn uitstekende optreden in de Dutch Renault Clio Cup, waar hij derde werd in de Olympische klasse tijdens het Masters Of Formula 3-evenement op een kletsnat circuit van Zandvoort. Voor Deckers was het zijn tweede podiumplaats in een week tijd. Een week eerder was hij op de piste van Zolder (B) ook al derde geworden. Door die opvallende prestaties staat Deckers nu vijfde in het klassement van de Olympische klasse met 33 punten minder dan leider Ruud Steenmetz. "Ik ben natuurlijk superblij", blikte een opgetogen Deckers terug. "Het was pas mijn derde raceweekend. De auto voelde goed en om dan op het podium te belanden, is geweldig. Zeker ook vanwege al dat publiek."

Maar liefst 26.500 bezoekers waren het weekeinde op de Masters Of Formula 3 afgekomen. Zij zagen Deckers tijdens de eerste, kletsnatte race op zaterdag naar de vijfde plaats in de Olympische klasse snellen en naar de veertiende plaats algemeen. Voor de pas zestienjarige coureur had er nog meer ingezeten ware het niet dat hij tijdens de kwalificatie zijn snelste ronde had gereden tijdens een gelevlagsituatie. Daarvoor kreeg hij een straf en moest hij de race, die vanwege het belabberde weer werd ingekort, vanaf de achttiende plaats beginnen. Deckers: "De safetycar kwam de baan op en uiteindelijk hebben we maar zeven ronden gereden. Je zag echt niets. Als de Clio's voor me remden, remde ik ook maar. We hadden echt slecht zicht."

Een dag later toonde Deckers dat de vijfde plaats geen toevalstreffer was geweest. Sterker nog, hij verbeterde zich zelfs, mede door de keuze voor regenbanden bij het begin van de race. Hoewel de baan op dat moment nog droog was, had Deckers een donkere lucht boven Zandvoort gezien. Daarom rekenende hij op nog meer water op het duinencircuit. Hij bleek het bij het rechte eind te hebben. "Ik zei: doe maar regenbanden en het begon inderdaad te regenen. In de eerste paar rondjes kon ik me daardoor goed opwerken. Er vloog ook een aantal auto's van de baan. Jammer genoeg sloeg even later mijn motor af op het moment dat ik iemand aan het inhalen was, anders had ik de race zelfs nog kunnen winnen."

Uiteindelijk moest Deckers genoegen nemen met een nog altijd fraaie derde plaats in de Olympische klasse. In het algemeen klassement werd hij elfde. Overigens had niet alleen Deckers genoten van zijn uitstekende resultaten in Zandvoort. "Er waren sponsoren uit Engeland bij en zij vonden het schitterend, heel mooi."

De volgende races in de Renault Clio Cup worden verreden in het weekeinde van 11 en 12 augustus. Ook dan vormt het circuit van Zandvoort het strijdtoneel. "Ik hoop de stijgende lijn hier voort te zetten. Ik voel me goed en kijk er naar uit. Ik besef dat het pas mijn debuutseizoen is, maar om nu al twee podiums gescoord te hebben geeft vertrouwen."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren