Sinds vele jaren woont Yaro Dekkers in Poppel maar in onze gemeente zijn er maar weinigen die al weet hebben van zijn sportieve prestaties. De jongeman is wekelijks op de Belgische en Nederlandse circuits in de weer en heeft na enkele jaren succes in het karting circuit een eerste stap gemaakt naar de echte racewagens.

De Zolder Super Prix van afgelopen weekend was pas zijn tweede wedstrijd maar Yaro Deckers scoorde verrassend zijn eerste autosportpodium in de sterke Dutch Renault Clio Cup. Yaro, zoon van Dakarist Rob Deckers, kreeg tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort zijn vuurdoop. Hij leerde veel en nam de bevindingen mee naar Zolder. Op het Belgische circuit bewees Yaro, begeleid door het professionele team van Equipe Verschuur, zijn steile leercurve door knap naar het podium te rijden.

"Voorafgaand aan het raceweekend hebben we nog getest op Zolder", blikte Deckers terug. "Op vrijdag hadden we een goede dag. Ik kon werken aan mijn lijnen en aan het schakelen. De rondetijden gingen daardoor omlaag. Ook ligt de baan me wel: uitdagend met de chicane en de hoge bult. De kwalificatie leek wel een race waarbij iedereen elkaar blokte. Ik sloot af met de elfde tijd voor de eerste race en de tiende stek voor race 2. Daar was ik tevreden mee."

"De start van de eerste race ging redelijk. In de eerste bocht was het chaotisch met diverse rijders die van de baan gingen. Ik sloot aan achter Joey van Splunteren maar door de startcrash kwam direct de safety car de baan op. We moesten twee ronden door de pitstraat rijden om alle rotzooi op te laten ruimen. Na de herstart kon ik de achtste plaats consolideren. Op die positie finishte ik ook, wat goed was voor de derde positie in de Olympische klasse. Mijn eerste podium in de autosport, dus daar waren we heel tevreden mee!"

Op zondag was de baan nat: "Ik heb nog weinig ervaring in de regen. Het was in de eerste ronden erg opletten door de gladheid. Naarmate de race vorderde werd de baan droger maar in de slotfase begon het opnieuw te regenen. Ik finishte als vijftiende en als achtste in de Olympische klasse. Al met al kan ik terugkijken op een leerzaam en mooi weekend. Ik hoop de goede lijn door te kunnen trekken. Ik wil in elk geval Equipe Verschuur, mijn vader, Joey van Splunteren en alle sponsoren bedanken voor hun steun."

Yaro Deckers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

MD-Trucks

KMR Shipping Service

VEKA Shipping & Ofshore

RMR Shipping.com

De Baar Trading

Eurol Oil

AB UK Forwarders

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren