Yaro Deckers uit Poppel heeft vier waardevolle testdagen in de Formule Renault 1.6l achter de rug. De coureur van het Stuart Racing Team debuteert dit seizoen in de singleseaters nadat hij afgelopen jaar in actie kwam in de Dutch Renault Clio Cup. Een pittige omschakeling maar dat gaat Deckers prima af. Afgelopen week testte de talentvolle rijder een dag op Zandvoort, Assen en twee dagen op het Duitse circuit van Hockenheim.


"Dat waren vier interessante en gave testdagen!", blikte Deckers terug. "Ik heb enorm veel geleerd, zowel in als naast de auto. Zo'n Renault is heel wat anders dan een Clio, die formuleauto's lijken veel meer op karts. Elke ronde was zeer waardevol, elke ronde leer ik meer over de auto, de limieten en de banden. De testdagen vonden plaats onder zeer koude omstandigheden waardoor het erg belangrijk was om de banden goed op te warmen. Op dat vlak heb ik waardevolle ervaring opgedaan. Het waren zeer leerzame testdagen."
"Ik heb het gevoel dat ik de auto steeds beter onder controle krijg. Het is ontzettend gaaf om door de snelle bochten te gaan maar ook het remmen, sturen en de downforce is heftig! Het was een fantastisch gevoel om met deze auto te rijden dus ik kan niet wachten op de volgende meters. Ook het team is top: de samenwerking verloopt goed en de teamleden zijn professioneel."
Deckers zit de komende tijd niet stil: "Ik ga met een 125cc schakelkart aan de slag om goed te kunnen oefenen met het remmen en om fysiek topfit te blijven. Daarnaast bekijken we de mogelijkheid om in een ander kampioenschap een race te rijden met de 1.6l, aangezien de seizoensopener in Hockenheim waarschijnlijk niet doorgaat. Dat zou top zijn: een ideale manier om ervaring op te doen!"

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren