DSC 0393 2Opnieuw een podiumplaats voor het VGS 2CV Racing team!
Afgelopen weekend werd het Circuit van Spa-Francorchamps overspoeld door de gekende 2CV’tjes. Het 30-jarig jubileum van de 24h race met deze Franse klassieker was wederom een succes.
 
Volledig nieuwe wagen
kvsVoor de 4de keer op rij nam het VGS 2CV Racing team deel: deze keer met een volledig nieuwe auto: een nieuw chassis, nieuw kevlar plaatwerk en een compleet nieuwe motor. De afgelopen maanden werd er dan ook veel tijd besteed aan het zoeken naar de lichtste materialen, de meest kwalitatieve onderdelen en de opbouw van de wagen. Vanaf dit jaar werden de reglementen aangepast en mocht het aantal cc voor de prototypes opgeschroefd worden van 652cc naar 720cc, licht  Kris van Hees uit Weelde toe. Deze wijziging had uiteraard een grote invloed op de rest van de mechanische werking. De ervaring van VGS kwam hierbij goed van pas: de nieuwe nikasil cilinders met gesmede pistons, en de billet steel VGS-krukas bewezen opnieuw de betrouwbaarheid
 
Podiumplaats verdiend
van de motor. Piloot Tom Van Gool zorgde ervoor voor een perfecte afstelling na een sessie op de rollenbank bij Duxe Engine Works. De auto was net op tijd klaar, de rest hing af van de piloten Tom Van Gool, Geert van den Driessche en Kris van Hees. Ondanks de mistbanken en de regen, wisten zij de wagen op het circuit te houden met een minimum rondetijd van 3’40’’. Het VGS Racing team finishte zonder een enkele panne en wist zo een mooie 3de plaats te bemachtigen.  VGS Racing team dankt zijn sponsors en de vrijwilligers voor een topweekend!

IMG 0058IMG 0059

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren