autocross ravels-eel
Gisteren en vandaag waren in Ravels Eel de autocrossers aan hun derde manche toe van het NVACT Autocross Kampioenschap. Gisteren was er een endurance race en vandaag werd gereden voor de kampioenschapspunten.
In deze autosport discipline zijn traditioneel ook nogal wat deelnemers uit  onze drie deelgemeentes te vinden, maar toch vooral uit Ravels Eel en Weelde. We gingen vandaag eens een kijkje nemen bij deze spectaculaire oval races op onverharde ondergrond. Het concept is sinds de populaire jaren ’60 nog steeds hetzelfde gebleven, een aantal wagens die onder verdeeld worden in verschillende categorieën  maken rondjes op een veld, simpel … rechttoe, rechtaan  gas geven en proberen om als eerste onder de checkered flag te rijden. Wie droomde er als jongen, of voor mijn part ook als meisje niet van om ooit ook eens te kunnen crossen als een F1 piloot, of toch het hoogst haalbare alternatief ?

 

 IMG 4041  IMG 4046  IMG 4073  IMG 4084


Natuurlijk kan een occasionele “kiss on the ass” niet uitblijven en hier en daar wordt ook al eens wat carrosseriewerk verricht tussen de reeksen door, maar menselijk leed is zeer zeldzaam. Daarvoor zijn er strikte reglementen die de wagens quasi 100 % veilig maken voor het brute geweld. We zagen toch wel een zestal koprollen in een moeilijke scherpe bocht van het circuit, maar niet éénmaal moest er een dokter bij te pas komen. Jammer van de erg strakke wind die wat roet in het eten kwam gooien.


In de verschillende klassen zagen we een aantal lokale pilote(n/s)  aan het werk met wisselend succes. Zo zagen we al snel een reekszege weggekaapt door Izabella Van der Vloet  en mooie prestaties van Olf Clemens, Rob Haagen, Stef Van Dun en Jef Porto Carrero. Ook Geert Van Laerhoven, Stijn Haagen en Jack Van Heuckelom reden zich op  positieve  wijze in de kijker, al moeten we toegeven dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien in de verschillende reeksen.
We hopen u in de loop van de week de uitslagen te kunnen bezorgen van de Ravelse deelnemers maar geven u toch alvast de foto’s (130) en korte video impressie mee van een dagje autocross.

FOTOREPORTAGE NVACT AUTOCROSS RAVELS EEL © RAWEPO.BE


FILMFRAGMENT: KOPROL ZONDER GROTE GEVOLGEN

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren