Tijdens de 11de etappe van de 2013 Dakar Rally maakte Frans Verhoeven, als beste Nederlander van dit moment, een indrukwekkende opmars in het algemeen klassement. Net als tijdens de etappe van gisteren ging Verhoven vanaf de start vol in de aanval met maar één doel en dat was zijn positie in het algemeen klassement zoveel mogelijk te verbeteren. De etappe van La Rioja naar Fiambalá bestond uit een gevarieerd parcours. De organisatie besloot deze in te korten tot een afstand van 191 kilometer, wat achteraf gezien voor Frans Verhoeven een perfecte situatie was om in het algemeen klassement op te stomen van een 13de naar een 8ste positie.

"Meteen vanaf het begin was het vandaag erg moeilijk", aldus Frans Verhoeven. "Er waren diepe gaten, puntige keien, en dat alles nagenoeg niet te zien door het vele zand. Het was echt een puinhoop, moeilijk om te rijden, maar ook zeer moeilijk om te navigeren. Op een gegeven moment dacht ik dat ik op de goede weg was, maar al snel kwam ik erachter dat ik het helemaal mis had. Continu lastige omstandigheden! Ik reed met Alain Duclos op en samen hebben we ons rot gezocht naar een waypoint bij kilometer 47. Deze was echt goed verstopt. Ik weet zeker dat veel rijders hier totaal de mist in gingen. Er reed een groep van tien rijders voor me en op een gegeven moment zag ik hen allemaal een eigen richting kiezen, kortom de verwarring was compleet. Op een bepaald punt ben ik in mijn eentje verder gegaan en kwam ik bij de rivierbeddingen.“

Verhoeven vervolgt: “Tijdens het laatste gedeelte was het weer hard gaan regenen en de rivierbeddingen veranderden in korte tijd in een grote afbrokkelende massa. Door dit slechte weer was het landschap veranderd in verraderlijk terrein en was alert blijven zeer belangrijk. De Dakar is nog niet voorbij en het zal tot het einde moeilijk zijn. Maar ik ben een vechter en ga er het beste van maken."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren