Dakar rally - etappe 4: Frans Verhoeven is in de vierde etappe van de Dakar Rally veel tijd verloren. De Yamaha-coureur finishte vandaag als nummer 53, op ruim 51 minuten achter de dagwinnaar Joan Barreda. In het klassement duikelde Verhoeven naar plaats 27. Het verschil met Yamaha-rijder Olivier Pain, nu klassementsleider, is drie kwartier.

Het had ook Verhoeven kunnen zijn in plaats van Pain. De twee reden een hele tijd samen op, totdat de motor van Verhoeven ermee ophield. 'Het begin was heel goed', vertelde Verhoeven, aangeslagen. 'Toen de motor stopte, ben ik alles nagelopen. Ik heb alles los gehaald, maar kon de oorzaak niet vinden.

Yamaha-rijder Michael Metge is bij me gestopt en samen hebben we alles nog eens nagelopen. Pas toen ik de onderplaat los had geschroefd, zag ik dat het stekkertje van de benzinepomp los zat. Dat konden we snel vastzetten, maar ik heb ik weet niet hoe lang stil gestaan.'

Van de vierde etappe, een 290 kilometer lange proef tussen Nazca en Arequipa in het zuiden van Peru, was vooraf al gezegd dat het een van de zwaarste van deze Dakar Rally zou worden. Niet alleen Verhoeven had een slechte dag.

Luister naar Frans zijn verhaal https://soundcloud.com/frans-verhoeven/pech-in-de-vierde-etappe.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren