Dakar rally - Etappe 3 : Dat was de eerste reactie van Frans Verhoeven na afloop van de derde etappe van de Dakar Rally, een 243 kilometer lange proef door het zand tussen Pisco en Nazca in Peru. Verhoeven maakte op kilometer 155 in de etappe een flinke klap met zijn motor. Verhoeven en zijn motorfiets zijn gelukkig slechts licht beschadigd.

'Het is jaren geleden dat ik zo hard gevallen ben', vertelde Verhoeven, die morgen waarschijnlijk met een blauwe rechterbil en spierpijn wakker zal worden. 'Het was een zwaar stuk, veel zwart zand met lavastenen. Op een gegeven moment landde ik met de carter-bescherming van mijn Yamaha op een rand. Ik voelde dat het niet goed ging en maakte mijn rug rond, zodat ik bij een eventuele val zou kunnen doorrollen.

Ik ben er behoorlijk hard afgegaan en op mijn rechterbil geland. Mijn onderrug en achterwerk doen een beetje zeer. Mijn achterwerk zal morgen wel blauw zijn en ik zal best wel de nodige spierpijn hebben, maar daarmee ben ik al lang blij. Ik heb heel veel geluk gehad tussen die stenen. Mijn beschermende kleding heeft de klappen erg goed opgevangen. De brace ter bescherming van mijn nek is beschadigd maar heeft zijn beschermende werk gedaan.'

De Yamaha YZ450F Rally van Verhoeven kwam er eveneens goed uit. Alleen de houder van het roadbook was krom, zodat Verhoeven zijn notes met de hand moest bedienen. 'Maar verder deed alles het nog.' Verhoeven heeft tijdens de etappe hard gewerkt en nam risico's om een goede tijd neer te zetten. 'Ik moest wat goedmaken na de 21ste plaats op zondag. Dat is gelukt. En mijn vertrouwen in het materiaal is zo groot dat ik ook serieus hard durfde te rijden en de nodige risico's durfde te nemen. Dat ik dan val, is puur mijn eigen schuld.'

Na 243 kilometer proef finishte Verhoeven als achtste. Dat levert hem de zevende plaats op in het algemeen klassement. Morgen, dinsdag 8 januari, wordt de vierde etappe van Nazca naar Arequipa verreden. Deze is ruim 700 kilometer lang, met een special stage van 290 kilometer.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren