Frans Verhoeven Rallymaniacs 
Met een etappe-overwinning en een derde plaats in het eindklassement heeft Frans Verhoeven in de Serres Rally in Griekenland een stevige basis voor zijn elfde Dakar gelegd. 
Door het ontbreken van een gedegen voorbereiding viel de afgelopen Dakar van Verhoeven tegen.
sponsor fv

Nog geen punt achter de carrière?

Dat was voor de routinier de reden om er een punt achter te zetten. In samenspraak met zijn partners Yamaha Motor Nederland, Tricorp Workwear, Eurol Oil en XL Lease, besloot Verhoeven echter om nog één keer voor een goed resultaat te gaan in de zwaarste rally ter wereld.
 
“Maar dan wel met een solide voorbereiding,” zegt Verhoeven. “Door het opzetten van een team in 2014 is mijn eigen voorbereiding erbij ingeschoten, waardoor ik in de eerste week te veel tijd verloor omdat ik een paar dagen nodig had om in het ritme te komen.”
 
De kracht- en conditietraining had Verhoeven al een poosje geleden opgepakt, maar aan ritme ontbrak het nog. “Een goede Dakar rijd je niet alleen op ervaring en conditie, je moet ook trainen op snelheid, op alertheid, op navigatie, op wedstrijdritme. Ik denk dat ik nu al fitter ben dan bij het begin van de vorige Dakar, zowel fysiek als mentaal.”
 

Super gemotiveerde Verhoeven in Serres Rally in Griekenland. 

De Serres Rally was de afgelopen week de eerste wedstrijd voor Verhoeven sinds de laatste Dakar. Super gemotiveerd stond de 48-jarige routinier aan de start, en zo mogelijk nóg meer aan de finish. 
“De Serres is een serieus pittige rally, met veel navigatiewerk en heel veel technische stukken. Eén moment niet alert zijn, kostte meteen tijd. In de eerste dagen was ik duidelijk nog zoekende en moest ik wennen, waardoor ik wat tijd heb verloren, maar het ging iedere dag beter, met een etappezege en de derde plaats algemeen als resultaat. Daarmee ben ik tevreden. Het is een goede week geweest, ik heb hard moeten werken, maar het is perfect gelopen, mede dankzij mijn nieuwe Yamaha WR 450F, die opnieuw heeft bewezen de ideale motor te zijn. Ik denk dat ik hiermee een solide basis heb gelegd voor een nieuw Dakaravontuur.”
 
Met de Serres Rally is de voorbereiding nog maar net begonnen. De volgende wedstrijden op de kalender van Verhoeven zijn de OiLibya Rally (3-9 oktober) en aansluitend de Merzouga Rally (10-16 oktober) in Marokko.
“Die twee weken met één rustdag er tussen zijn een goede nabootsing van twee weken Dakar. Als het even lukt, wil ik in december ook nog een week gaan trainen in Marokko, om het ritme goed vast te houden. Tussendoor maak ik zo veel mogelijk kilometers in Nederland en België. Voor de aankomende Dakar wil ik niets aan het toeval overlaten.” 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren