FV 02

BUENOS AIRES – Geduld is een schone zaak en aan dat onvolprezen gezegde wil Frans Verhoeven zich houden in de 38ste Dakar-rally die op 2 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires van start gaat.
De gelouterde motorcoureur van het team Yamaha Netherlands Verhoeven uit Poppel heeft zich goed laten informeren over de route die na het wegvallen van de specials in Peru is aangepast maar daardoor niet minder uitputtend zal zijn.


Geduld wordt schone zaak in monsterrit

De monsterrit door Argentinië en Bolivia wordt weer een beproeving voor de deelnemers, vermoedt Verhoeven.
“Wat ik heb begrepen zijn de proeven in de eerste week heel snel, met als gevolg dat veel rijders risico’s zullen nemen. Uit een heel betrouwbare Argentijnse bron heb ik vernomen dat velen in de tweede week een kaakslag van jewelste zullen krijgen. Om vanuit de hoogtespecials en de kou in Bolivia terug te keren naar de hitte van Argentinië gaat menigeen bezuren. Daarom wordt deze Dakar er één van de geduldigen die zich niet gek laten maken en figuurlijk het hoofd koel weten te houden”, schertste Frans het scenario voor de komende twee weken.
Ondanks dat hij een slijtageslag voorspelt, heeft zijn twaalfde Dakar-deelname (de afgelaste rally van 2008 meegerekend) toch een luxe tintje. In plaats van een tentje staat voor hem in de bivakken een camper gereed die van alle gemakken is voorzien. “Het is een gigantische luxe, met een dubbel bed en een zitje waar ik rustig mijn roadbook kan maken”, lachte de coureur die zijn mobiele huisje bij team van Yamaha Motor France zet, waarmee hij samenwerkt.

Al enkele dagen in Argentinië

Hij vertoeft al enige dagen voor de start in Buenos Aires om te wennen aan het tijdsverschil, het eten en vooral de hitte in het hoogzomerse Argentinië, al plensde het op nieuwjaarsdag. Bovendien hadden hij en zijn Franse monteur Nicolas Metayer alle tijd om de puntjes op de i te zetten van de Yamaha WR450F Rally. Zijn strijdwapen die in de kleuren
van Verhoeven’s sponsor Tricorp is gezet, heeft het hoge startnummer 15.

Ontspannen indruk na 12 Dakarstarts...

De Yamaha-coureur maakte een zeer ontspannen indruk bij de technische en administratieve keuringen in het Tecnopolis-complex in de buitenwijk van Buenos Aires. Het verschil met vorig jaar is dan ook groot toen hij als mentor optrad van zijn jonge teamgenoot Robert van Pelt. Hij besloot zelfs nooit meer aan de Dakar-rally deel te nemen. Die teleurstelling is hij al lang te boven en ditmaal geniet hij van de gehele entourage. “De kop is leeg en het plezier staat voorop. Aan verwachtingen doe ik niet. Mij gaat het er vooral om plezier in het rijden te hebben, want ik weet uit ervaring dat als ik plezier heb dat ook mijn niveau stijgt”, sprak hij verwachtingsvol.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren