serres front
De Serres rally is deze week het toneel van Frans Verhoeven uit Poppel om zich voor te bereiden voor zijn aller allerlaatste Dakar rally.
Waar Frans Verhoeven in januari had aangekondigd dat het de laatste kaar was geweest kwam hij een tijdje geleden terug op zijn beslissing.
 

"Nog éénmaal terug om te presteren."

serres2Hij wil de laatste Dakar vergeten waar hij was teleurgesteld over zijn eerste week en wil nog een keertje terug naar Argentina en Chili,  zij het wel op een minder professioneel niveau dan de laatste jaren. Laten we echter niet vergeten dat Verhoeven zijn beste resultaten dikwijls boekte als er moest worden geïmproviseerd op vele vlakken.
Momenteel is Frans aan zijn eerste voorbereiding bezig in de Serres Rally in Griekenland. Deze rally door de Griekse bergen is hem enkele jaren geleden erg goed bevallen en als nieuwe start een ideale warm-up.
Speciaal voor deze wedstrijd bouwde hij zijn Yamaha WR 450 R enduro om tot een rally wapen waarvan hij overtuigd is dat het de beste manier is om hoog te scoren in deze technische etappes.
 

Proloog

serres3De proloog begon in alle geval goed, ware het niet dat hij wegens “speeding” wat extra straftijd kreeg aangesmeerd zodat hij eindigde op een tiende plaats.
Twee twijfelmomentjes kostten Frans Verhoeven een paar minuten, wegens te hard rijden kreeg hij er nog eens twee strafminuten bij. “Het is geen gemakkelijk wedstrijdje,” constateerde de routinier. “Het rijden gaat prima, mijn Yamaha loopt als een trein, maar ik merk wel dat ik er weer even moet inkomen wat alertheid en scherp navigeren betreft. Het is hier echt minutieus navigeren: de notes in het roadbook zitten heel dicht op elkaar. Soms zit er maar honderd meter tussen twee situaties. Dan ben je er voorbij voor je er erg in hebt. Twee keer ben ik omgedraaid, omdat ik twijfelde. Later bleek dan dat ik wel goed zat. Jammer van het tijdsverlies, maar voor de startvolgorde van de eerste serieuze etappes maakt dat niet veel uit.”
 

1e etappe: Haast en spoed is zelden goed….

Een foutje in de haast kostte Frans Verhoeven de winst op de tweede dag van de Serres Rally in Griekenland. De routinier startte als tiende, maar reed vanaf het einde van deel 1 van de etappe aan de leiding. “Ik heb tot 20 kilometer voor de finish de route geopend. In mijn haast en zonder enig ander spoor als houvast heb ik een afslag gemist. Gelukkig wist ik waar ik verkeerd was gereden. Eenmaal terug op de juiste weg zag ik twee sporen lopen.”
Die waren van de Tsjechen Karel Scheder en Ondrej Klimciw, die 1 en 2 werden en ook in het klassement die plaatsen bezetten, met Verhoeven op de derde plaats op een half uurtje achterstand. “Ik mag niet klagen,” vond Verhoeven. “De snelheid is er en het ritme komt ook weer terug. Ik heb sterk gereden, zeker als je ziet dat ik het grootste deel van de dag alleen vooraan heb gereden. Morgen start ik als derde en heb ik dus twee sporen voor me. Dat kan een groot voordeel zijn. Het heeft hier in de regio flink geregend en de grond is hard, dus die sporen zie je ook.”
 

2e etappe: Eerst etappezege in deze Serres Rally

serres4Wie Frans verhoeven een beetje kent wist vooraf dat ze vandaag vroeg zouden moeten opstaan om hem te verslaan. 
Als derde gestart ging hij direct in de aanval zodat hij direct tijd terugnam op zijn rivalen.  
 “Het plan was om meteen aan te vallen, netjes te navigeren en wel zo hard mogelijk te blijven rijden. Dat is allemaal gelukt. Ik ben het nog niet verleerd.”
Deze derde etappe was met zijn 255 km door slingerende bergpaden, rivierbeddingen en bergbeklimmingen zeker geen eenvoudige opgave.  “Het was een zeer veelzijdige proef, maar wel zo ontzettend mooi. Ik heb genoten. Ik heb een set banden en een set remblokken opgestookt, maar dat was wel effectief” aldus een tevreden rijder. 
Met de paar minuten die hij kon inlopen op het leidersduo is niet van aard om al direct een gevaar te worden voor de leidersplaats:  “Ik had misschien nog meer kunnen pakken, als ik niet een minuutje of vijf, zes was gestopt om te tanken en wat te drinken. Die Tsjechen, Scheder en Klimciw rijden met een grotere tank, dus hoefden niet te stoppen. Maar ze zijn wel zwaarder in het begin, dus het niet per se een voordeel.”
 

serres portraitVervolg van de Serres Rally.

Of Verhoeven op dag 4 veel tijd kan winnen, wordt afwachten. De proef is slechts 30 kilometer lang, maar heel technisch. “Dat zou mij wel moeten liggen. Ik heb de proef twee jaar geleden ook gereden, samen met Henk Knuiman. Daar praten we nu nog over, dus dat zegt wel wat over de moeilijkheid.”
Foto’s : Rallymaniacs.com / Serres Rally
Bron: rallymaniacs.com
 
 serrres fv
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren