Zaterdag 11 november 2023

gewestbossen

Op de dag van  de Wapenstilstand wordt traditioneel de Elfenwandeling georganiseerd.

Het wordt ondertussen al de 15de uitgave van dit wandelevenement, waarvan de opbrengst grotendeels ten goede komt van de 11.11.11-actie ter bestrijding van de armoede in de wereld en die de RAVELSE WANDELAARS samen met de leden van OXFAM WERELDWINKEL op poten zetten.

Afstanden

De mogelijke afstanden van de wandeling zijn : 5-8-14-16-22-30-33-42 of 50 km. Deze laatste is ook de afstand van het 2de luik van de uitdaging voor langeafstandwandelaars, Mieke Pap goes holy shit 150 km. Starten doe je vanuit Gemeenschapscentrum de Wouwer in de Kloosterstraat te Ravels.

We knopen weer aan met het gebruikelijke recept dat de deelnemers aan onze wandeltochten ondertussen vertrouwd in de oren klinkt : zoveel als mogelijk natuur en een ruime keuze aan afstanden. Het resulteert in parkoersen die vanaf de 14 km voor bijna 70 tot 84% over onverhard terrein lopen.

3 Grote natuurgebieden doorkruist.

Het traject van deze wandelingen behelst de doortocht van 3 grote natuurgebieden. Voor de kortere afstanden zijn dat de Ravelse Gewestbossen (850 ha) en de bosgebieden van het Ravels Kamp en de Ravelse Bergen. Voor de langere afstanden voegen we daar nog een verkenning van het Turnhouts Vennengebied aan toe. Bossen vormen dus de hoofdmoot maar in de mate van het mogelijke en ten gepaste tijden wisselen we dat af met vrij talrijke vennen en plassen.

Blikvangers

Blikvangers in de Ravelse Gewestbossen zijn de talrijke bosslingerpaadjes en bruggetjes van de Bruggeskeswandeling, die je voor een groot gedeelte mag volgen. Die worden onderbroken met passages langs het Kesseven en het Zwart Goor-ven.

Miezerige Paadje

In de bosgebieden Ravels Kamp en Ravelse Bergen mag je naast de bosrijke omgeving ook genieten van de 2 vennetjes aan Paardsdrank en de doortocht van het Ravels Sportpark. Het Turnhouts Vennengebied biedt een meer afwisselend parkoers van vennetjes en bosdoorsteken (o.m. door Klein Kuylen, Dombergheide  en de Nieuwe Bossen). Langs het kanaal keer je terug naar Ravels.

Rustposten om de innerlijke mens te versterken zijn voorzien in hondenschool de Link, Holstein Hoeve IJs in het Turnhouts Vennengebied, Papaoutai aan de brug in Ravels en tenslotte het Boshuis.

Als de weergoden ons gunstig gezind blijken, zijn wij ervan overtuigd dat je weer intens zal genoten hebben !

Iedereen alvast van harte welkom !

 

15de Elfenwandeling

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren