elfenwandeling3

In de week van 11 november leek het er sterk op dat het niet meer goed zou komen met onze wandeltocht ten voordele van de 11.11.11-actie ter preventie van de armoede in de wereld.

De regen viel met bakken uit de hemel en de al verzadigde grond moest maar blijven slikken. 

Nood breekt wet...

De afpijlers die op woensdag en donderdag aan de slag gingen hielden het zelf nog droog maar zagen op het parkoers ‘de bui al hangen’. Zeker aan het Ravels Kamp hadden de boswerkzaamheden enkele paden in modderpoelen herschapen en moest er noodgedwongen omgeleid worden. En ook in het Turnhouts Vennengebied was het op sommige stroken ‘op het randje’ en moesten we noodgedwongen wat langer op het Bels lijntje bivakkeren. De schrik sloeg ons om het hart, want voor donderdag en vrijdag stond nog meer nattigheid op het programma.

elfenwandeling5

Verwachtingen bijgesteld.

De verwachtingen waren voor zaterdag dan ook niet hoog gespannen. Met zowat 400 deelnemers meenden we een gat in de lucht te kunnen springen. Onze enige hoop was dat het beloofde zonnetje op zaterdag wat soelaas zou brengen.

Maar die soelaas bleek van een duidelijk grotere orde dan verwacht en uiteindelijk werd het verdorie nog een top-editie met liefst 654 deelnemende wandelaars, zelfs in de buurt van het record van 700 deelnemers van 2022 !

gewestbossen

Wet van Murphy

In de vroege morgen van zaterdag 11/11 begon alles nochtans in mineur. De pc die de deelnemers moest inscannen verkeerde nog in slaapmodus en weigerde halsstarrig dienst. De koffiemachine in de Wouwer verklaarde zich solidair zodat de vroege langeafstandwandelaars voor het 2de luik van de 150 km van Mieke Pap met een droge keel hun avontuur tegemoet gingen. Even later kregen we beide toch aan de praat en keerde de rust weer.

Alles kwam inderdaad op zijn pootjes terecht en als de zon ook nog eens flink haar neus aan het venster stak gingen de deelnamecijfers evenredig de hoogte in.

We hoopten dat er met al die nattigheid niet teveel klachten over een te modderig parkoers zouden binnenstromen, maar dat bleek best mee te vallen.

elfenwandeling6

Lofbetuigingen tegen wil en dank

Integendeel zelfs : de lofbetuigingen over de aangeboden routes waren weer legio met als toppers de doortocht van het Turnhouts Vennengebied en de heerlijke slingerpaden van de Bruggeskeswandeling in de Ravelse Gewestbossen. Samen met de kleurenschakering van de herfstbladeren zorgde dat voor werkelijke schitterende wandelfoto’s. Die kan u op facebook o.m. terugvinden bij Patries Wozniak, Chantale Scholiers en Lauwswandelnieuws.

elfenwandeling4

Rest ons nog de organisaties en medewerkers die hun bijdrage leverden aan het slagen van deze wandeltocht in de bloemetjes te zetten. En dat waren deze keer : de gemeente Ravels voor hun financiële en logistieke steun, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt, de talrijke medewerkers van Oxfam Wereldwinkel, de Ravelse Wandelaars en anderen, de uitbaters van hondenschool de Link, Holstein Hoeve IJs, Papaoutai aan de brug in Ravels, het Boshuis en de Wouwer  en last but not least natuurlijk aan de deelnemende wandelaars.

Wij geven nu al rendez-vous voor een volgende editie op 11 november 2024 ! 

elfenwandeling1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren