PIERENLOOP2023 2 KIDS

Gisteren was heel sportminnend Ravels paraat op de 32e Pierenloop van Ravels, met ook veel supporters die hun lopers kwamen aanmoedigen tot de laatste snik.

Terwijl het in Weelde en elders in onze gemeente pijpenstelen regende begonnen de kids om 14 uur met hun loopreeksen onder een stralend zonnetje.

Warme Pierenloop

Ook de 5, 10 en 16 kilometer werd gelopen onder warme, zelfs drukkende omstandigheden maar alles is beter dan een wolkbreuk op je hoofs als je aan een Pierenrun bezig bent.

Een half uurtje voor aanvang van de kinderlopen stonden de lopers rijen dik aan te schuiven voor de inschrijfdesks zodat er even werd gevreesd dat er niet tijdig zou kunnen worden gestart.

Gelukkig staken ook de inschrijvers een tandje bij en konden de kids starten met slechts enkele minuten vertraging.

Tegen die tijd was ook de fanfare SNK Weelde op toeren gekomen en speelde naar hartelust op maat van de lopers enkele aangepaste stukjes muziek om lopers en toeschouwers te entertainen.

Bruisend talent op komst

Grote verschillen zijn al zichtbaar onder dit jonge bruisende talent, met kinderen die met wilde blik en vol motivatie het uiterste geven van hun korte beentjes, mar hier en daar ook een paar die niet in de wieg blijken te zijn gelegd voor dit loopgebeuren en liever een andere hobby gaan kiezen. Misschien komt er later nog wel eens een andere sport op hen af die hun beter ligt en waar ze vol vol vol (zoals José De Cauwer altijd zegt) voor gaan.

Gelukkig is er een groot deel van de jeugd die zich nog graag fysiek tot het uiterste drijft wat aljeen maar gezond kan zijn voor later.

PIERENLOOP2023 1

De lange afstanden 

Voor de Pierenloop kon er worden gekozen voor 5 km , 11 km en 16 km.

Onze lokale lopers uit Ravels, Weelde en Poppel deden het zeer goed met enkele mooie overwinningen, al moeten we zeggen dat het vooral de dames zijn in onze gemeente die de hoogste toppen scoren met drie winnaars en enkele podiumplaatsen.

U kan de uitslagen hieronder nakijken.

pdf5km.pdf           pdf11km.pdf          pdf10miles.pdf             pdfUitslagen.pdf

Voor de foto’s verwijzen we graag naar de fotoreportages (1558 foto's) van onze beide fotografen van Rawepo die verspreid waren over het parcours.

1rawepo cameraFotoreportage 32e Pierenloop © RAWEPO 

PIERENLOOP2023 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren