ravelse wandelaars

Naast de Mieke Pap-route is dit wandelarrangement ook een initiatief van Mieke Pap en de Ravelse Wandelaars. Daarbij zorgde de wandelclub voor het parkoers en Mieke Pap voor het culinaire gedeelte. 

Het is een wandeltocht waarbij je het nuttige, de gezonde beweging van het wandelen, mag koppelen aan het aangename proeven van enkele consumpties. De wandeling met een totale afstand van bijna 10 km mag je in twee stappen afwerken en loopt volledig langs het wandelknooppuntennetwerk van het Kempens Landgoed. 

Voor het vertrek koffie met gebak en een neut ....

Voor je van start gaat mag je genieten van een kop koffie met een lekker stukje warm appelgebak en zowaar een neut (Schrobbelèrke) om goed opgewarmd aan de wandeling te kunnen beginnen. De eerste lus gaat over een afstand van 5,8 km en loopt langs de oever van het riviertje de Aa, de bossen van Overbroek en een onverharde dreef bij Pannenhoef, om dan terug te keren naar Mieke Pap voor de tussenstop.

Je mag hier verse energie opdoen onder de vorm van huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek. Dat gaat voldoende zijn om de tweede lus van 4,1 km tot een goed einde te brengen. Dit traject verloopt via het kerkhof en de veldwegen van Hondseinde om dan via een bosstrook, Grote Vond, het kapelletje aan Heesdijk en Krommendijk terug te keren. Als kers op de taart krijg je dan nog een overheerlijk borrelplankje. 

Je mag van dit alles genieten voor de zeer democratische prijs van 14,50 euro. Bij de start bekom je een kaart met parkoerstekening, beschrijving van de wandelomgeving en vermelding van de nummers van de rood-witte knooppuntenbordjes die je moet volgen om de wandeling te voltooien. Aan die kaart zijn de afscheurbare consumptiebonnen gehecht die je recht geven op de bovengenoemde culinaire geneugten.

Dit arrangement blijft het ganse na- en voorjaar geldig. Uitgezonderd donderdag kan je elke dag bij Mieke Pap terecht vanaf 11h. Reserveren is niet nodig. Op basis van het huidig aantal deelnemers en aanmeldingen kunnen we nu al stellen dat het een grandioos succes gaat worden. Meer info kan je altijd bekomen via tel. 014/65.50.10, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.miekepap.be

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren