DSCN5040

Het zit de laatste jaren echt niet mee met de Mieke Pap-wandeltocht van de Ravelse Wandelaars.

Vorig jaar was het de sneeuw en dit keer de regen die roet in het eten kwamen strooien. 

Toch nog bijna 600 deelnemers, ondanks het hondenweer...

Omdat de regen al lang bij voorbaat aangekondigd werd, waren de verwachtingen behoorlijk teruggeschroefd, maar toen in de nacht van zaterdag op zondag de hemelsluizen helemaal open draaiden vreesden we de 500 deelnemers niet te halen. 

Zo gortig werd het uiteindelijk niet en op zondag bleek het al bij al nog best mee te vallen. Buiten de regen in de vroege morgen en een plensbui in de  namiddag bleef het overwegend droog. En met de komst van een bus met 70 wandelaars van Hanske de Krijger uit Oudenaarde geraakten we finaal nog aan 576 deelnemers. 

Velen lieten zich afschrikken door de sombere weersvoorspellingen, maar achteraf bleek nogmaals dat de afwezigen ongelijk kregen. Een opvallende tendens bij de deelnemers is het stijgend aantal Noorderburen die onze richting uitkomen, waarvan een behoorlijk aantal de langste afstand van 50 km verkozen. Traditie blijft ook dat de marathon-wandelaars er een lange autorit voor over hebben om in Poppel present te zijn, zoals dit jaar twee dames uit de omgeving van Parijs bewezen.

Verder is het voor ons geen nieuws meer dat ook deze keer het merendeel van de wandelaars opgetogen waren over het aangeboden parkoers en dat ook meermaals lieten horen. We weten inmiddels dat we de deelnemers een uniek en afwisselend natuurparkoers kunnen aanbieden en sinds we vanaf dit jaar uitsluitend vanuit Poppel laten vertrekken geldt dat nu ook voor de kortere afstanden. 

Blikvangers tijdens de wandelroute waren o.m. het slingerpad door de bossen van Molenheide, de passage langs de oever van de Aa en de Rovertsche Leij, de doortocht van de immense Regte Heide, de natuurbegraafplaats van het landgoed de Hoevens en het nieuwe traject door privaat domein de Schrieken, uitgetekend door de plaatselijke bosbeheerder, waarvoor onze hartelijke dank.

DSCN5077

Nieuwe rustposten vallen in de smaak.

Ook de nieuwe rustposten in Drink- en Eeterij de Roovertsche Leij en manege het Hoefke bleken in de smaak te vallen. 

Daarom is het ook een beetje frustrerend dat de weergoden ons nu al twee keer tereke in de steek laten als het er op aan komt om de wandelaars te verwennen. Maar Annemie en haar Mieke Pap-team kozen het gepaste moment uit om dat allemaal onmiddellijk te doen vergeten door ondergetekende bij verrassing in de bloemetjes te zetten. En nu haar hint op papier staat is er geen ontsnappen meer aan ! Als je dan een dag later het lovend verslag van ene Krist uit West-Vlaanderen op beneluxwandelen leest, ben je weer helemaal klaar om er volop tegenaan te gaan voor een volgende editie. 

Maar eerst nog een gepaste dank aan allen die op enigerlei wijze hebben bijgedragen aan het vlot verloop van de 13de Mieke Pap-route. En dat waren dit jaar : het gemeentebestuur van Ravels en de medewerkers van de balie, het Agentschap voor Natuur en Bos, de jagersvereniging van Molenheide, de eigenaars en beheerders van de landgoederen Nieuwkerk, Gorp en Roovert en de Hoevens, Wim de Jong van Brabants Landschap, mevr. Misonne en Luc Versteynen van privaat domein de Schrieken, de uitbaters van de rustposten Drink- en Eeterij de Rovertsche Leij, Elly en Toon van Aarle IJs, Gina van Radio Paloma, de familie Lemans van manege het Hoefke, het Hegse Stalleke en zeker het Mieke Pap-team. Verder nog de talrijke helpers en helpsters van de Ravelse Wandelaars, Elly en Veerle Maas van Wereldwinkel en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

Ondertussen kan u een verslag en honderden foto’s raadplegen op www.beneluxwandelen.eu, rubriek laatste updates van 10 december. Ook hieronder kan u de links terugvinden.

Wij geven nu al rendez-vous voor de 14de editie van deze Mieke Pap-route, vanaf volgend jaar terug op de vertrouwde laatste zondag van het jaar, namelijk 29 december 2019 !

 DSCN9514

Voor meer foto's kan u op volgende links een kijkje nemen:

WILLY-MARY

KRIST

GERARD P

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren