IMG 0896

Zaterdag 2 juni 2018, midden in de nacht. Waar moet je zo’n bende fanatieke wandelaars die de uitdaging hebben aangegaan om 75 km af te leggen in hemelsnaam laten starten?

Ik zou begot niet weten waar het anders kan dan bij Mieke Pap in Poppel (daar kan echt alles !). En zeker als chef de la gare Annemie zelf om 3h paraat is om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, koffie is klaar incluis. 

IMG 0891

200 kilometervreters voor de 75 km.

En zo kan het dat zowat 200 gretige 75 km-vreters zich vanaf 4h20 op weg kunnen begeven om hun zware opdracht tot een goed einde te brengen. Ze treffen wel ideale wandelomstandigheden om hun missie uit te voeren : droog weer en aangename temperaturen rond de 20°C, meer moet dat niet zijn.

Eens die bende de deur uit is wordt het heel wat rustiger in de startzaal en pas vanaf 8h komen stilaan de wandelaars voor de kortere afstanden opdagen. Rond 9h30 is er een plotse opstoot als de twee bussen uit Hasselt en Merelbeke (samen zowat 90 deelnemers) tegelijkertijd de startzaal inpalmen. Maar algemeen genomen blijft het rustiger dan we verhoopt hadden en dat blijkt ook uit de cijfers. Bij sluitingstijd om 15h tellen we 650 deelnemers, toch minder dan de 800 waar we op rekenden.

DSCN6828

Fantastisch parcours, 100% tevreden wandelaars.

Aan het parkoers heeft het alvast niet gelegen. Dat wisten we eigenlijk ook wel, want als er geen problemen zouden komen met de afpijling waren we er 100% van overtuigd dat de wandelaars tevreden zouden terugkeren. Deze keer bleef dat gelukkig beperkt tot wat verwijderde en verdraaide pijlen op de lus rond manège Het Hoefke in Riel (alleen voor de afstand van 75 km). En of ze tevreden waren na aankomst ! Nooit eerder in ons 10-jarig bestaan kregen we zoveel lofbetuigingen over het aangeboden traject. En dat zowel voor de kortere als de langere afstanden. Het was soms om van te duizelen ! Er was ook geen enkele wanklank om het enthousiasme te drukken. 

DSCN6656

In Poppel vallen ze van de wereld .... mooi niet !!!

Maar Poppel ligt nu eenmaal in een uithoek van ons Belgenland en dat blijkt toch nog steeds een moeilijk te omzeilen hinderpaal te zijn. Helemaal ten onrechte mogen we met een gerust gemoed stellen !

Rond 14h beginnen druppelsgewijs de 75 km-vreters binnen te vallen in de feestzaal. Daarbij zoals verwacht klasbak Jan Van Haaren van onze club ( ook Ingrid Lenaerts en nog enkele dappere Ravelse stappers brachten dit huzarenstuk tot een goed einde !). En hier is het hek helemaal van de dam. Zonder uitzondering zingen ze de loftrompet over de onophoudelijke natuur die ze onder de voeten geschoven kregen. De blikvangers die ze daarbij vernoemden waren bv. het slingerpad in Molenheide, de Andreas Schotelroute in landgoed de Utrecht met het ven Broekeling, het onvolprezen pad langs de Rovertsche Leij en zeker het voor het eerst bewandelde nieuwe gedeelte over de Regte Heide. Het is uiteindelijk 22h15 als de laatste deelnemer van de 75 km zich meldt bij aankomst.

DSCN6660

Enthousiasme is aanstekelijk

Hun enthousiasme is aanstekelijk en daarbij verzinkt het toch wat minder dan verwachte aantal deelnemers helemaal in het niet ! Wie weet inspireert dat om zulk experiment in de toekomst nog eens te herhalen ! Er bestaat immers nog ander fruit dan bananas !

Tenslotte willen we de medewerkers en organisaties die hebben bijgedragen aan het succes van deze bijzondere wandeltocht in de bloemetjes zetten. En dat waren dit jaar : het college van burgemeester en schepenen van Ravels, de Sportdienst, de eigenaars en beheerders van de landgoederen de Utrecht, Gorp en Roovert, Nieuwkerk, landgoed de Hoevens, Brabants Landschap en enkele privé-eigenaars van kleinere percelen. Verder de uitbaters en personeel van Mieke Pap, café Vijverzicht, taverne ’t Jachthuis, de Nieuwe Hoef, Aarle IJs, manège Het Hoefke, Radio Paloma en de kantine van FC Poppel. Ook nog de vele en spontane helpers en helpsters van de Ravelse Wandelaars, Stan Van de Pol voor het ter beschikking stellen van vervoer voor het transport van bagage en een speciaal eresaluut aan Dré, Gerd en René, die drie dagen in de weer waren om het parkoers af te pijlen en ook nog op de dag van de wandeling van dienst waren, Elly en echtgenoot van Wereldwinkel voor het verzorgen van de drankpost in de Regte Heide. Tenslotte VVV Toerisme Ravels, nogmaals Mieke Pap en de gemeente Ravels voor hun milde sponsorbijdrage en iedereen die ik mocht vergeten zijn. 

Ondertussen zijn er al meer dan duizend foto’s van deze wandeltocht beschikbaar via www.beneluxwandelen.eu rubriek ‘laatste updates’ van 4 juni, alsook een verslag met foto’s via www.wandelsportvlaanderen.be rubriek wandelkalender/wandelgazette.

Tenslotte geven wij u nu al rendez-vous voor ons volgende wandelevenement, de 11de Elfenwandeling en 2de Pierenmarathon, die er zit aan te komen op zaterdag 27 oktober 2018 en waarbij we o.m. het Turnhouts Vennengebied zullen doorkruisen, nu al terecht geroemd als één der mooiste natuurgebieden van Vlaanderen en meteen alweer een garantie voor een schitterende wandeldag. 

DSCN6655

foto's:  ©  http://www.beneluxwandelen.eu/updates.htm

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren