fiets wandeltrips miekepap1

Na het succes van vorig jaar herneemt Mieke Pap haar initiatief en geeft iedereen de kans om bij haar te starten voor een dagtrip op de fiets of al wandelend.

De actie loopt het ganse jaar door. Je kan er alle dagen terecht vanaf 11h, behalve op donderdag.

Fietstocht

De fietstocht, België-Nederland route genoemd, loopt over een afstand van 36 km en volgt in België de groen-witte knooppuntenbordjes van Antwerpse Kempen en in Nederland de eveneens groen-witte bordjes van regio Midden-Brabant. Zoals de naam het aangeeft, fiets je eerst langs Overbroek en Hulsel in Belgiê om via Roovert Nederland binnen te rijden en te vervolgen langs Hilvarenbeek, Esbeek, landgoed de Utrecht om dan terug in België te belanden aan Tulderheyde waar je kan verpozen in Taverne ’t Jachthuis. Langs verkavelingswegen door Weelde keer je uiteindelijk terug bij Mieke Pap.

Twee wandelroutes

Je kan ook een keuze maken uit twee wandelroutes. Beide volgen de roodwitte bordjes met knooppuntennummers van wandelnetwerk het Kempens Landgoed. De eerste, Landelijk Poppel genoemd, gaat over een afstand van 7,9 km en leid je voornamelijk over veldwegen en enkele bosstroken naar het Hegse Stalleke in Weelde, waar je een tussenstop kunt maken. De terugkeer verloopt eerst door open gebied om dan over veldwegen en een bosstrook terug bij Mieke Pap aan te landen.

Bij de tweede route, op stap naar Tulderheyde genaamd, bedraagt de afstand 13 km en deze loopt door een bosrijker gebied. Eerst pik je de oever van het riviertje de Aa mee. Dan vervolg je door de bossen van Molenheide en Overbroek om via een lange zandweg bij taverne ’t Jachthuis aan Tulderheyde te gaan verpozen. De terugweg verloopt ook langs Overbroek om dan via Pannenhoef en een ruilverkavelingsweg de finish bij Mieke Pap te bereiken.

Democratische consumptiebons

Deze dagtrips zijn gebonden aan een arrangement waarbij je voor de democratische prijs van 7,5 euro recht hebt op 3 consumpties. Je krijgt een routekaartje mee met aanduiding van de te volgen knooppunten en beschrijving van de route. Aan deze kaart zijn 3 consumptiebons gehecht die je in ruil recht geven op koffie en cake als je start bij Mieke Pap, een bittergarnituur op de verpozingspost en tenslotte een overheerlijke uitsmijter bij terugkeer bij Mieke Pap.

Iedereen van harte welkom !

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren