mieke pap1

Dagenlang van te voren werd het aangekondigd en het viel er ook uit.

Een pak sneeuw, gevolgd door regen, speelde de 12de Mieke Pap-route en 6de Marathon van ’t Kempens Landgoed behoorlijk parten. 

 

Nog een geluk dat de voorspelde sneeuw in de vroege ochtend uitbleef en er pas rond 10h witte vlokken neerdaalden. Maar dan was het hek ook helemaal van de dam en dat had als gevolg dat er vanaf 11h nog nauwelijks wandelaars aan de start verschenen. 

 

mieke pap4

Die-hards.

De die-hards van de lange afstand (ze waren toch weer met 88 !)waren dan al enkele uren onderweg en konden toen nog echt genieten. En ook de eerste uren met sneeuw konden ze nog smaken, omdat het idyllische en unieke plaatjes opleverde. Spijtig dat de regen nadien de ondergrond erg drabbig maakte, zodat het moeilijk wandelen werd. Het bekende wandelkoppel Willy en Marij uit Sint-Gillis-Waas koos eieren voor hun geld en maakte de tocht ( omwille van de organisatie van hun eigen club op zondag) van 50 km vanuit Poppel al op zaterdag. Zij bleven praktisch sneeuwvrij en waren in de wolken over het aangeboden parkoers. 

 

Toch ei zo na 600 deelnemers op de inschrijvingslijsten.

Uiteindelijk verschenen er toch nog bijna 600 (596 om juist te zijn) wandelaars aan de start, zowat 100 meer dan de verhoopte 500. Ook nog te vermelden : twee bussen uit respectievelijk Schaffen en Paal brachten op zich al 93 wandelaars aan. In normale omstandigheden waren er dat wellicht 1500 geweest en kon de kassier van de Ravelse Wandelaars zich in de handen wrijven. Nu zit diezelfde kassier met dezelfde handen……in het haar ! Maar wees gerust, ook dit komt hij wel weer te boven.

 

mieke pap3 

Alweer route saboteurs aan het werk.

Helaas moesten de parkoers-kontroleurs Karel en Dré ook dit jaar weer vaststellen dat de afpijling werd gesaboteerd, meer bepaald in Gorp en Roovert (daar is het elk jaar prijs), maar ook op het slingerpaadje van de bossen van Molenheide in Poppel. Onbegrijpelijk toch dat die onverlaten de hobby van onze goedbedoelende wandelaars in de war proberen te sturen. 

 

Enkel positieve commentaren.

We werden dus met een hoop problemen geconfronteerd, maar dit alles viel weer onmiddellijk in het niets als we de commentaren hoorden van de aankomende wandelaars over het aangeboden parkoers. We zijn het ondertussen gewend, maar het is toch telkens weer een enorme voldoening dat onze inspanningen om een zo aantrekkelijk mogelijk traject aan te bieden naar waarde worden geschat. Het is een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Als nuchtere Kempenaars komen we deze tegenslag met het weer wel opnieuw te boven : zo snel mogelijk vergeten en voortboeren is de boodschap. 

mieke pap2

Dankwoord aan helpers, sponsors en besturen.

Rest mij nog de besturen, verenigingen en medewerkers te bedanken voor hun bijdrage aan de organisatie van deze jaarlijkse wandelhappening. En dat waren dit keer : het gemeentebestuur van Ravels, VVV Toerisme Ravels, het Agentschap voor Natuur en Bos, de plaatselijke jachtverenigingen, Mevrouw Misonne en opzichter Luc Versteynen van privaat domein de Schrieken, waar we ook dit jaar weer mochten passeren, de diverse eigenaars en beheerder van de Nederlandse landgoederen Gorp en Roovert, Nieuwkerk, Ooievaarsnest en landgoed de Hoevens, Brabants Landschap, de talrijke helpers van de Ravelse Wandelaars (met een eresaluut aan de parkeerwachters en parkoers-kontroleurs die in de vroege ochtend koude en sneeuw moesten trotseren), Jes en Elly van Wereldwinkel. Tenslotte nog de uitbaters van de Bourgondische Brouwerij en het Hegse Stalleke, Mieke Pap, Aarle IJs en Radio Paloma, de Nieuwe Hoef en campingboerderij Breehees en iedereen die ik mocht vergeten zijn. 

 

Rendez-Vous op 2 juni 2018

Wij geven nu al rendez-vous voor de 3de POPPELS GLORIE op zaterdag 2 juni 2018, die ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de wandelclub zal aangevuld worden met een monster-tocht van 75 km, die wij dan ook zeer toepasselijk MIEKE PAP GOES COMPLETELY BANANAS !! zullen heten !

Inmiddels kan je op www.beneluxwandelen.eu/updates de updates van 10 en 11 december enkele honderden foto’s van de 12de Mieke Pap-route raadplegen. 

foto's © Steven Jaspers

 

Fotoreportage 12e Mieke pap Route © Steven Jaspers

 

mieke pap5

 tekst: Leo Lauwers

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren