IMG 2033 001

12de MIEKE PAP-ROUTE EN 6de MARATHON VAN ’t KEMPENS LANDGOED

De Ravelse Wandelaars organiseren deze afwisselende, grensoverschrijdende en rasechte natuurtocht dit jaar op zondag 10 december. Je kan zowel starten vanuit de Bourgondische Brouwerij in Weelde als de gemeentezaal in Poppel-Dorp.

 

Ruim natuurlijk aanbod inonze gemeente.

We maken daarbij dankbaar gebruik van het ruime aanbod aan natuur dat in de wijde omtrek wordt aangetroffen. Zoals de naam laat uitschijnen laat de tocht je door diverse, voornamelijk Nederlandse, landgoederen trekken, waarvan Gorp en Roovert met zijn 1100 ha ongetwijfeld de hoofdmoot uitmaakt. Daarnaast heb je ook Nieuwkerk, Ooievaarsnest en de Hoevens die je mag doorkruisen. Deze landgoederen komen voornamelijk aan bod bij de wat langere afstanden (vanaf 29 km in Poppel en 36 km vanuit Weelde)

© RAWEPO

Korte afstand....

De kortere afstanden zoeken hun heil meer in België met als topper het privaat domein de Schrieken met zijn Patrouillelaantje, zeker één van de hoogtepunten van deze Mieke Pap-Route en waar je door kan wandelen vanaf de afstand van 9 km. Maar ook voor kortste afstanden is er in beide startplaatsen een aanbod met twee lussen van respectievelijk 6 en 8 km vanuit Weelde en 4 en 8 km vanuit Poppel, waarvan deze laatste zeker de meest avontuurlijke is, met zijn slingerpaadje langs riviertje de Aa en de al even krinkelende en winkelende terugweg door de bossen van Molenheide. Indien je opteert voor afstanden tussen 10 en 25 km ga je deze korte afstand-lussen meestal combineren met een doortocht door het privaat domein. 

 

Langere afstand...

Indien je opteert voor afstanden vanaf 29 km kom je echt in het paradijselijke wandelgebied van de hogergenoemde Nederlandse landgoederen terecht. Afhankelijk van de gekozen afstand passeer je langs attractiepunten zoals een in ere herstelde stuifduin vlakbij de grens, de gekende Roovert-kapel, het slingerend pad langs de Rovertse Leij (het verlengde van de Belgische Aa),  het Bankven (5 ha) en zijn kleinere broertje het Haneven en doorkruis je het klim- en avonturenbos aan natuurpoort de Rovertse Leij of verken je de natuurbegraafplaats van het landgoed de Hoevens.

Last but not least mag je naast campingboerderij Breehees en Aarle Ijs pauzeren in de compleet behekste (!) Radio Paloma en/of de Nieuwe Hoef, een mooi gerestaureerde tiendhoeve uit de 17de eeuw, midden in de bossen van Gorp de Leij neergepoot.

Wij zijn ervan overtuigd dat je zal genoten hebben !

 

11 11 11 Wandeling 2015 2Praktisch 

Zondag 10 december 2017

11de Mieke Pap-Route

WEELDE: 6-8-10-15-17-22-25-36-45-50  km

POPPEL  : 4-8-10-12-16-18-25-29-37-42-50  km

De Ravelse Wandelaars (1060)

 

Langs de mooiste plekjes van Poppel en Goirle(Nl). Afhankelijk van de afstand gekruid met paden langs riviertjes en vennen, langs en door de bossen van Belgische bosgebieden en voornamelijk Nederlandse landgoederen.

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren