Elfenwandeling front

De 7de Elfenwandeling van zaterdag 11 oktober, volledig ten voordele van de 11.11.11-aktie, heeft ongeveer gebracht wat ervan verwacht werd. Er kwamen uiteindelijk 466 wandelaars (-sters) aan de start, wat iets minder was dan de verwachte 500. Dat was echter te wijten aan de regen die vanaf de middag ongenadig toesloeg en met bakken uit de lucht viel, zodat de late vertrekkers als verzopen kuikens terug binnen- druppelden.

elfenwandeling 2014_aMaar in de voormiddag was het best aangenaam wandelweer en konden de deelnemers hun keuze maken uit liefst 8 verschillende afstanden. Uit hun commentaren achteraf bleek dat ze best tevreden waren over het aangeboden parkoers.

Blikvangers waren het Turnhouts Vennengebied en vooral de doorsteek aan het Zwart Water. Ook de lus van 21 km langs Schaluinen, speelbos Baetenheide en de Hoogeindse Bergen sprak tot de verbeelding. Rustposten waren er aan het chirolokaal (waar de CM voor gratis soep zorgde in het kader van de 11.11.11 aktie tegen de verspilling van voedsel) en de immer aantrekkelijke Molen Arbeid Adelt.

Elfenwandeling 2014_cBij de deelnemers stelden we dezelfde tendensen vast die we ook bij de Mieke Pap-Route al zagen. Er daagden opmerkelijk veel deelnemers uit het Antwerpse op en ook de Oost-Vlamingen tekenden weer present, met als exponent de 54 busreizigers van wandelclub Postiljon Merelbeke die er een ontspannende zaterdag van maakten. De uitdrukking 'busje komt zo' was bij hen duidelijk niet van toepassing na de wandeling, zodat ze nog uitgebreid 'consumeerden', wat de opbrengst voor 11.11.11 alleen maar ten goede kwam. Zelfs de plaatselijke frituurbaas kon een graantje meepikken.

Verder waren nogal wat Nederlanders van de partij en deden ook de plaatselijke wandelaars hun duit in het zakje. In cijfers uitgedrukt waren naast de Postiljonners vooral de Natuurvrienden uit Zoersel, AWSV Turnhout en onze Ravelse Wandelaars het sterkst vertegenwoordigd.

Elfenwandeling 2014_bRest ons nog diegenen te bedanken die hun steentje bijdroegen aan dit evenement. En dat waren dit jaar : Het college van Burgemeester en Schepenen van Ravels, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt Turnhout, de jagersgroep van Weelde-Statie, de fam. Spaepen, Bruyndonckx en Van der Sluis, over wiens eigendommen we mochten passeren, de helpers en helpsters van Wereldwinkel, Christelijke Mutualiteiten, de Gezinsbond van Weelde, Chiro Weelde, de Molenvrienden van Arbeid Adelt (merci voor de steunende hand, mannen), de helpende leden van de Ravelse Wandelaars en iedereen die ik nog mocht vergeten te vermelden.

Wij geven u nu al rendez-vous voor de volgende editie op zaterdag 10 oktober 2015, deze keer vanuit wandelparadijs Poppel.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren