1-IMG 4383-001
Geen al te beste omstandigheden voor de stratenloop Dwars door Weelde gisterenavond. De lopers zelf vonden het over het algemeen niet zo erg ….. veel zuurstof in de lucht hoorden we links en rechts herhalen. Voor de toeschouwers is het echter vooral de nattigheid bij zo’n druilerige regenbui die het minder gezellig maakt.
 
Moeilijke omstandigheden voor Rawepo fotografen.
Voor onze fotografen is het ook geen pretje om constant het toch wel dure materiaal enigszins droog te houden.
Bij de kinderen leek het nog redelijk mee te vallen en die waren er ok niet minder enthousiast over, na de scholencross van deze week wildenvelen revanche nemen of hun grotere broer of zus eens nadoen. De ouders en grootouders moesten langs de kant hier en daar wel voor de nodige motivatie zorgen, de meesten straalden van trots terwijl ze de finish bereikten maar bij een enkeling haalde het verdriet toch de bovenhand op de vreugde.
Het begon al flink donker te worden toen de groten de start mochten nemen.  Met een kleine 200 deelnemers namen ze de rechtse bocht naar de Schoolstraat voor de verschillende afstanden van 3.7/7.4 of  11.1km vol te maken.
 
3.7 km
Bij de kortste aftand was Marc van der Wangen sneller dan Nico Van de Water en onze eerste deelnemer uit Weelde Joren Moonen. Rowan Segers was op de vijfde plaats de tweede lokale deelnemer. 
Bij de dames kreeg Sara De Kinder uit Weelde de handen op elkaar voor haar overwinning. Ze ging Kim Steegen uit Retie voraf en Lene Poets, ook al uit Weelde. 
 
7.4 km
In de 7.4 km afstand stond geen maat op Karel Teunkens uit Balen, hij legde de afstand af in precies 27 minuten en was daarmee meer dan een halve minuut sneller dan Alex Appels uit Turnhout. Chris Pinet was de eerste lokale loper op de 6e plaats voor Sahin Ozcan uit Ravels, Sahin kwam als negende loper over de finishlijn in een tijd van 32:14.
Ook hier werd bij de dames voor een apart klassement gestreden, Elly Kerstens werd zelfs nog derde algemeen als eerste dame en hield daarmee onze lokale hinde Stien Seghers achter zich. Hanne Van Gils werd als derde dame afgeklokt op 35:53.
 
11.1 km
Precies 41:02 was de tijd die Dries Van Gestel uit Turnhout nodig had voor de 11.1km. Daarmee was hij meer dan 2 minuten sneller dan Ivo Van Ballaer uit Lichtaart. Wim Struyff was de eerste lokale vedette op de 4e plaats, Werner Van Dun volgde hem kort daarna op een kleine halve minuut, gevolgd door Tom Severijns en Frank Aerts.
Bij de dames moesten we vooral uitkijken wie in de buurt kon blijven van Stin Vloemans die als eerste over de finish kwam als vrouw, 21e in het algemene klassement. Naamgenote Katrijn Vloemans kwam een fractie later over de finish als tweede dame en Carine Couwenberg was derde in een tijd van 51:49.
Onze fotografen deden hun best maar hadden de weersomstandigheden niet aan hun zijnde zodat de plaatjes niet altijd van de beste kwaliteit zijn.
 
 
 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren