1-20140923 AJ 3129-001


Vorig jaar viel de Jongerencross samen met Weelde kermis.
Dit jaar was het kermis in Den Eel terwijl op de velden van FC Unitas meer dan 800 kinderen uit alle scholen in groot Ravels kwamen strijden om de begeerde Jongerencross Cup. Zou de Kleine Wereld weer de te kloppen school zijn?
 
1-20140923 AV_1617Elk jaar meer toeschouwers.
Klokslag halftien werd door de speaker die ook de alweer talrijk opgekomen toeschouwers  moest motiveren om te supporteren de eerste start gegeven. Deze was dit keer weggelegd voor de meisjes en jongens van het tweede leerjaar. Alle leerjaren zijn steeds ingedeeld in vier reeksen, jongens en meisjes lopen apart. 
Daarna was het de beurt aan de leerlingen van het zesde leerjaar die voor de allerlaatste keer mochten meedoen vooraleer ze naar de Middelbare school vertrekken. Omdat alle kinderen na de middag tijdig aan de schoolpoorten moeten staan wordt in de voormiddag het grootste deel van de wedstrijden afgehaspeld, enkel het vierde en derde leerjaar kwamen na de middag nog aan de bak. 
 
Doseren is een moeilijk woord.
Vooral de korte beentjes van de kleinsten van het eerste leerjaar mag op veel bijval rekenen. Bij velen is echter de start zo hevig dat de afstand achteraf een onoverkomelijk probleem wordt. Dit is echter niet enkel bij de kleinsten het geval, vele grote kinderen zondigen hier ook en vallen het laatste stuk soms helemaal stil. We hebben er maar één enkele van de snelle jongens horen spreken over doseren, iets wat voor de meesten een woord was waar ze nog nooit buiten de keuken over hadden horen spreken. 
Zoals elk jaar was het alweer een nek aan nek race  en sportfunctionaris Nic Heyns is dan ook heel de dag door aan het tellen om de rangschikkingen op te maken in verhouding met het aantal leerlingen die per klas meelopen.
 
1-20140923 LJ 3202

Logistieke puzzel.
In totaal zijn er meer dan vijftig vrijwillige helpers uit verschillende verenigingen die de hand uitsteken om alles in goede banen te laten verlopen. Ter plaatse zijn er vele vrijwilligers aan het werk maar ook voor het leerlingenvervoer wordt gerekend op vele mensen die hun steentje bijdragen.
 
1-20140923 AJ_3132Wisselbeker verhuist na jaren overheersing van "De Kleine Wereld" naar "de Klimop" uit Ravels Eel.
Tot enkele reeksen voor het einde bleef het erg spannend wie uiteindelijk de wisselbeker mee naar huis mocht nemen, Nic Heyns kon via Luc Pijpers nog net de tussenstand laten meedelen vooraleer de laatste twee reeksen werden gelopen. Klimop hield toen nog een kleine voorsprong over van alle goede reeksen die ze in de voormiddag bij elkaar hadden gesprokkeld. Toen we echter in de laatste rechte lijn van de 3e leerjaren niks dan ras atleten van DKW  naar voor zagen schieten wisten we het ook niet meer.
 
De kinderen stonden elkaar dan ook te verdringen aan de trap voor het grote podium om de kolossale beker in ontvangst te nemen. Wanneer speaker Luc na de derde plaats van De Verrekijker de tweede plaats bekend maakte was de euforie dan ook erg groot bij de Klimop die de Wisselbeker voor het eerst meer naar huis mochten nemen. De Kleien Wereld vatte het echter erg sportief op, je kan niet elke keer winnen. Ze waren echter al snode plannen aan het smeden om volgend jaar sportieve weerwraak te nemen…..
 

Uitslag Jongerencross 2014

1.KLIMOP - RAVELS EEL  / 15.438 punten
2.DE KLEINE - WERELD RAVELS / 14.860 punten
3.DE GROTE - VERREKIJKER WEELDE / 13.913 punten
4.’t SPOOR - WEELDE STATIE / 13.027 punten
5.DE NEGENSPRONG - POPPEL / 12.290 punten
6.DE ZONNEWIJZER - RAVELS  / 11.342 punten
 

pdfGedetailleerde uitslagen per reeks

 

Foto's Jongerencross 2014

Rawepo was heel de dag paraat met vier mensen om te proberen alle kinderen scherp voor de lens te krijgen wat niet altijd lukt met zo’n groot aantal.
We hebben echter allemaal ons best gedaan en hopen dat u tevreden bent met de fotoreportages van:
 

fotograaf

  
 André Vermeeren © 
Luc Jansens  © – Patrick de Rijk  © – André Jansens ©
 
U kan  bijna 2.500 foto’s bekijken in de verschillende albums. Klik op de naam van de fotograaf om een album te bekijken. Hartelijk dank aan al deze mensen die dit alweer geheel vrijwillig hebben gedaan om de reputatie van ons nieuwsportaal hoog te houden.
MOMENTEEL ZIJN DE ALBUMS NOG AAN HET OPLADEN ..... EVEN GEDULD VOOR ALLE FOTO'S ONLINE ZIJN AUB
 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren