Gertje - kop

Lange tijd moest hij toezien vanaf de zijlijn, maar stilaan komt Gert Maes weer op toeren. Na een herstelperiode van ettelijke maanden pakte hij de afgelopen weken zowel de provinciale als de Vlaamse titel. Een opsteker voor de judoka uit Ravels-Eel die de komende weken ook in Europa zijn mannetje wil staan.

Gert Maes_aan_de_winnende_handGertje heeft het niet onder de markt sinds hij als senior de tatami op moet. Dat heeft echter niks te maken met een gebrek aan talent, dat heeft hij immers te over. De opstap naar de grote jongens werd jammerlijk bemoeilijkt door een recente schouder-operatie enerzijds en zijn studies bouwkunde anderzijds. In totaal was hij zo liefst zeven maanden inactief.

Pas sinds afgelopen juli is "de kleine" van den Eel zijn judo terug rustig beginnen opbouwen. Daarvoor moest hij zijn conditie op peil zien te houden met oefeningen bij de kinesist en met fitnesstrainingen. Intussen kon hij zich ook richten op zijn toekomst als ingenieur bouwkunde door stages te lopen. Maar nu staat het judo weer voorop, Gert heeft er in ieder geval weer veel zin in.

Met een totaal gebrek aan wedstrijdritme trok hij twee weken geleden naar Schoten voor het provinciaal
kampioenschap. Voor iemand met Europese ambities zou dit amper van tel mogen zijn, maar voor Gert was deze wedstrijd wel een noodzaak om terug het competitiegevoel te krijgen. Maes haalde er een bevredigend niveau en wist de titel in de categorie -60kg te pakken door in de finale Yusup Adeshev te verslaan met ippon.

Gert Maes_podium_VK_2014Afgelopen zondag trok de Ravelse judoka naar Dendermonde voor het Vlaams kampioenschap. Inzet was naast een mogelijke titel een ticket voor het Belgisch kampioenschap dat op 2 november wordt beslecht in Brugge. Om daar te mogen kampen was afgelopen zondag minimum een podium nodig.

Gert Maes, lid van Judoclub Antwerpen United, begon tegen Aris Khechumyan, die hij met ippon wandelen stuurde. In de daarop volgende kwartfinale wachtte Dario De Freyne. Gert won nu met een yuko, een degelijk uitgevoerde worp waarbij zijn tegenstander op zijn zij belandde.

In de halve finale kreeg onze dorpsgenoot Vladislav Lim als opponent. Gert gaf geen krimp en won met de maximum score, een ippon. Tegenstander in de finale was het Vlaams-Brabantse supertalent Jorre Verstraeten, geen makkelijke klus. En toch wist hij ook deze kamp te winnen, nu met yuko. Goud dus voor Gert die als Vlaams kampioen zal deelnemen aan het BK.

In afwachting van die nationale titelstrijd zal Maes aanstaand weekend deelnemen aan de Europacup van Boras in Zweden. Zo kan hij meteen toetsen hoe ver hij op internationaal gebied staat. De voornaamste wedstrijd voor de jongeling uit Ravels-Eel staat echter pas midden november op het programma. Dan wil hij zijn huid duur verkopen op het Europees kampioenschap voor -23jarigen in het Poolse Wroclaw.

Wij wensen Gert veel succes toe de komende weken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren