stw baarle

Nadat de gemeenteraad in één der vorige raden had besloten om de Steenweg  Baarle over te nemen van het gewest rees de vraag hoeveel subsidie er door de overheid zou worden vrijgemaakt om het abominabele, volledig versleten wegdek te vernieuwen. 

Het bedrag is nu vastgelegd  door AWV op €2.258.000,- Mocht de aannemingsprijs lager liggen zal dit bedrag ook aangepast worden naar beneden. De heraanleg zal normaal kunnen worden opgestart na de komende winter, voorjaar 2015. 

De Vlaamse regering moet het overname besluit nog goedkeuren en laten verschijnen in het staatsblad. Vanaf dag van verschijning mag de gemeente starten met de werken. De weg zal volledig opnieuw aangelegd worden met voetpaden binnen de bebouwde kom, vanaf de Grouwelstraat tot aan Dorp. Verder komt er een vrijliggend dubbelrichting fietspad aan de kant van het voetbalveld vanaf Dorp tot aan de grens in een andere kleur dan de rijbaan voor wagens.

Het snelheidsregime zal behouden blijven: 50km/u in bebouwde kom, 70 km/u daarbuiten.

De vraag van de oppositiepartijen of er enige samenwerking is geweest met de Nederlandse buurgemeenten moest negatief worden beantwoord. Er zijn momenteel geen plannen aan Nederlandse zijde om iets aan de verkeerssituatie te veranderen.

Misschien een idee om  het BENEV toch een keer iets effectief te laten verwezenlijken in plaats van te teren op een grote subsidiepot die wordt opgesoupeerd aan een aantal projecten die vooral op het socio-culturele vlak liggen en niet echt iets bijdragen aan reële zaken die van wezenlijk belang zijn voor de samenleving in zijn totaal. 


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren