fietspad1

Het ziet ernaar uit dat op het einde van dit jaar  een start zal worden gemaakt met de aanleg van het fietspad van Ravels-Eel naar Arendonk.

Maandagavond keurde de voltallige gemeenteraad van  Ravels het ontwerp van aanleg goed, geraamd voor € 5.996.039,76 waarvan € 2.329.520,70 ten laste zullen komen van de gemeente.

fietspad2Er was slechts één bezwaar ingediend na de sluiting van de termijn van het Openbaar Onderzoek. De adviezen van erfgoed en centrum zijn nog niet binnen, maar de plannen zijn aangepast aan de opmerkingen die de  vorige keer waren binnen gekomen.  De definitieve vergunning moet er half augustus ten laatste zijn. 

De procedure  voor aanbesteding kan binnenkort worden opgestart. De aannemers kunnen dan de plannen opvragen bij het studiebureau en hun prijs berekenen. De aannemers dienen hun berekening ten laatste op 18/9 binnen te brengen onder gesloten omslag zodat begin oktober de aannemer aangeduid kan worden en de werken hopelijk nog dit jaar aangevat kunnen worden.

Het fietspad strekt zich uit van het begin van de  Arendonksesteenweg aan café het Panneke tot het kanaal aan de Lusthoven aan de linkerkant richting Arendonk. Na de brug richting Arendonk tot aan de tennisvelden wordt het fietspadtraject verlegd naar de rechterzijde. Vanaf de tennisvelden tot de Kloosterbaan in Arendonk wordt aan beide zijden een fietspad aangelegd.

Hopelijk zijn de werken vanaf medio 2015 klaar zodat fietsers en schoolgaande jeugd vanaf dan gebruik kan maken van veilige fietspaden op weg naar school.


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren