Ravels top20

Ruim een halfjaar voor de verkiezingen, ging de krant De Tijd op onderzoek.

Aan de hand van 20 indicatoren ging men na welke steden en gemeenten er sinds 2012 het sterkst op vooruit gingen.

Ravels staat als enige Kempische gemeente in de top 20. “Dat gemeente Ravels het goed doet, is het werk van velen,” zegt burgemeester Walter Luyten (cd&v).

De Tijd bundelde de twintig indicatoren in 5 grote thema’s: demografie (bv. vergrijzing), welvaart (bv. werkloosheidsgraad), voorzieningen (bv. horeca), leefbaarheid (bv. fietspaden) en financiële gezondheid (hoeveel de gemeente investeert).

WNWat blijkt? Dat gemeente Ravels op de 20ste plaats staat van de 288 steden en gemeenten. Ravels is hiermee ook de enige gemeente uit de Kempen die in de top 20 terug te vinden is. “Dit onderzoek en cijfers bevestigen dat Ravels inzet op kwalitatieve dienstverlening op maat van de burger,” vertelt burgemeester Walter Luyten. “Een uitgestrekte plattelandsgemeente kent haar specifieke problemen maar het gemeentebestuur heeft de voorbije jaren vele specifieke uitdagingen aangepakt en dit onderzoek bevestigd dit,” legt Luyten uit.

Werk op de plank

Dat Ravels op verschillende domeinen sinds 2012 verbeterd is, is natuurlijk mooi. Toch wil dat volgens cd&v-voorzitter Nic Andriessen niet zeggen dat de gemeente achterover kan leunen. “Het zit in het DNA van onze partij om vooruit te blijven kijken en uitdagingen aan te pakken,” zegt hij.

Cd&v maakt zich sterk diverse verbeteringen aangebracht te hebben, maar er komen volgens de partij toch nog uitdagingen op Ravels af. “De verbondenheid tussen de mensen, een duidelijke plek voor de landbouw en gezonde gemeentefinanciën blijven werk op de plank voor een gemeente als Ravels,” zegt Nic.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren