PaulVanTigchelt MvJ

Paul Van Tigchelt (50), zoon van ex-bakker Van Tigchelt uit Weelde is de opvolger van ontslagnemend minister van Quickenborne (65).

Als adjunct-kabinetschef van (oud)-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en mede architect van vele vernieuwingen en hervormingen was Paul dus een belangrijk figuur op het kabinet.

Voor alle duidelijkheid.... Toen in 2015 België op zijn kop stond bij het verhogen van de alarmfase van drie naar vier was het ook toenmalig topman Van Tigchelt van het OCAD die hiervoor verantwoordelijkheid droeg. Geen gewone "nine to five" job dus voor onze ex-Weeldenaar.

Het is onder zijn impuls dat de zogenoemde OCAD-lijst er gekomen is, een databank met namen en informatie over potentieel gevaarlijke individuen of groeperingen in ons land die worden opgevolgd.

Vooraleer hij het hoofd werd van OCAD was Van Tigchelt substituut-procureur-generaal in Antwerpen. Hij begon zijn carrière in 1998 als parketjurist en werd drie jaar later gerechtelijk stagiair.

Carrière bij het parket.

In 2003 werd hij adjunct-kabinetschef en woordvoerder van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD). Tijdens die periode was hij als adjunct-directeur op de beleidscel nauw betrokken bij de oprichting van het OCAD.

In 2008 keerde Van Tigchelt terug naar het Antwerpse parket waar hij gespecialiseerd was in drugsdossiers. Hij was verantwoordelijk voor de bestrijding van de internationale en grootschalige drugshandel.

PaulVanTigchelt MvJ2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren