Sedumplanten

Na de mededeling van vorige week dat er slechts vier nationale Parken zouden komen in Vlaanderen en dat Taxandria niet was weerhouden in de kandidatuur haalden niet enkel de boerenfamilies in onze, maar ook enkele omliggende gemeentes opgelucht adem.

Nu blijkt dat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir toch nog een slag op de arm wil houden en wordt bekend dat de werkingssubsidie van dit parkdossier nog een jaar verder loopt.

Betekent dit dat het park er later toch nog zal komen?  Welke aap gaat men in het komende jaar dan uit de mouwen schudden? In Ravels en omstreken zijn ze erg benieuwd.

Op deze manier worden velen alweer in het ongewisse gelaten en krijgt men toch echt wel de indruk dat dossier er van hogerhand wordt doorgeduwd.

Velen hebben al aangegeven dat we in onze regio geen behoefte hebben aan een Nationaal Park dat enkel voor meer beperkingen gaat zorgen. In onze gemeente stappen we gewoon buiten en binnen enkele honderden meters staan we in de volle natuur als we dat wensen. Daar zijn geen ingewikkelde statuten voor nodig van een heleboel regelneven die over elkaar struikelen omdat ze het allemaal beter menen te weten.

De vrees van deze mensen is vooral wat er later nog allemaal zal bijkomen aan regelgeving die nu al op de plank ligt en enkel wacht op de uitvoering ervan.

Zoals onze burgemeester zegt: “Dit gaat de betrokken partijen niet dichter tot elkaar brengen.” Dat kunnen we beamen, stilaan worden de posities van de verschillende partijen strakker en wordt de polarisatie alleen maar groter tot we binnen enkele jaren een punt bereiken dat er zaken gebeuren die niet zijn terug te draaien met alle gevolgen van dien.

Er is geen draagvlak voor een Nationaal Park in onze regio, als ze dat nu nog niet hebben begrepen …..

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren