fietsslot

Je fiets verliezen door diefstal is altijd een vervelende zaak.

Het risico op een diefstal kan je verminderen door je fiets goed op slot te zetten.

Fiets op slot

Maak het de dief zo moeilijk mogelijk. Hoe meer weerstand het slot biedt, hoe meer tijd het wegnemen van je fiets in beslag zal nemen. Dit kan de dief ontmoedigen. Investeer dus in een goed slot. Het gebruik van meerdere sloten is ook zeker aan te raden. Gebruik je geen slot? Dan zijn alle andere preventiemaatregelen waardeloos. Een goed slot is niet goedkoop, maar voor een nieuwe fiets tel je nog veel meer geld neer.

Omdat we merken dat er nog veel fietsen zonder slot gestald staan bij de bushaltes, zal de lokale politie regelmatig controles uitoefenen aan de bushaltes van Ravels, Weelde en Poppel. De ouders van de kinderen wiens fiets niet op slot staat, mogen een telefoontje verwachten van de lokale politie.

Fiets labelen                                                                            

Een andere mogelijkheid om fietsdieven het zo moeilijk mogelijk te maken, is het laten labelen van je fiets.  De fietslabelactie die we eind augustus organiseerden was alvast een groot succes! Niet minder dan 650 fietsen werden gelabeld in onze gemeente. Wens je je fiets alsnog te laten labelen, neem dan contact op met de gemeentelijke technische diensten via 014 40 19 48.

Fietsenstalling

Ook de plaats waar de tweewieler wordt gestald, is van belang. Op een openbaar terrein doe je dat het beste op een goed zichtbare plaats, waar veel sociale controle is. Gaat het om een privéterrein (zoals een tuin, oprit, garage)? Dan plaats je je fiets beter uit het zicht (zeker bij appartementsgebouwen en studentenkoten). Ideaal is dat je je tweewieler altijd vastbindt aan een vast voorwerp zoals een rek, hek, verankeringselement, … ook op privéterrein. Zo voorkom je dat een dief je fiets optilt en meeneemt. Het beste is om zowel het frame áls een wiel met een slot vast te binden aan het verankeringselement. Je stalt je tweewieler bij voorkeur in een (bewaakte) fietsstalling, op een plaats waar hij geen andere personen hindert.

Wordt je fiets toch gestolen?
  Doe dan zeker aangifte bij de Lokale Politie Kempen Noord-Oost via 014 40 40 60.  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren