bovenheide

De tijd dat welgestelde Nederlanders alle gronden en huizen in onze Noorderkempen kwamen opkopen is stilaan achter de rug.
Met de veranderde vastgoedmarkt is de trek naar het Zuiden afgenomen en begint de markt voor bouwgronden terug aantrekkelijk te worden voor onze eigen jonge gezinnen.
 

Hoop voor jonge gezinnen bij nieuwe verkavelingsproject.

Toch is het in Ravels nog altijd een nijpend probleem, er komen gewoon niet genoeg bouwgronden op de vrije markt die betaalbaar zijn voor de jongere gezinnen die met de baksteen in de maag blijven zitten.
Toch blijkt er nu opnieuw wat licht aan de horizon voor de Ravelse bevolking. Het IOK wil in Ravels, aan de Bovenheide, een verkaveling realiseren van ruim 2 hectare waardoor 50 bouwgronden kunnen worden gecreëerd. Van deze 50 zouden er 40 voor sociale bouwkavels in aanmerking komen en op de resterende 10 stukken zouden sociale woningen worden gebouwd.
Heel het project is in handen van IOK en het Dekenaat Kempen. Volgens Tom Hus van het IOK is er geode hoop dat de verkavelingsvergunningen nog dit jaar wordt aangevraagd zodat volgende jaar de wegen en andere nutsvoorzieningen kunnen worden aangelegd. Met dit schema voor ogen zouden de gronden in 2017 in de verkoop kunnen gaan.
 

Niet iedereen is tevreden met verkavelingsplannen.

Ondanks al het enthousiasme onder de kooplustige jonge gezinnen klinken er hier en daar ook minder gunstige berichten te horen. Zo is bijvoorbeeld Leo Van Beurden niet erg te spreken over deze uitbreidingsplannen in zijn buurt. Het leven op de Bovenheide zal grondig wijzigen indien er hier zomaar eventjes 50 woningen worden bij ingeplant vindt Leo: “Nu is het rustig wonen in deze buurt, als er zo binnen enkele jaren 50 gezinnen bijkomen is het over en wordt het veel te druk in onze straten. Het verkeer zal toenemen waardoor het niet meer leefbaar is!”
 

Geef eigen volk een kans.

Natuurlijk zullen er altijd voor- en tegenstanders zijn bij zo’n nieuw project, maar we moeten wel realistisch blijven. Volgens burgemeester Luyten is dit een unieke kans om mensen uit onze eigen gemeente de kans te geven om onder de gangbare marktprijs een bouwgrond aan te schaffen zonder te moeten gaan snijden in de groene buffer ronde de gemeente. Deze locatie ligt vlakbij het Ravelse centrum en is uitermate geschikt als woonuitbreidingszone.
Indien dit project in handen valt van particuliere vastgoedontwikkelaars zullen onze eigen mensen uit de boot vallen. Dan zal de vrije markt de prijs bepalen en zullen toch weer de meer kapitaalkrachtige Nederlanders worden gelokt door de promotoren en krijgen we een verdere opmars van de Nederbelgen die onze gemeente gebruiken als slaapplaats en gewoon hun sociale leven in Nederland blijven behouden. Ravels dient in hun geval slechts als goedkoop alternatief dat in het Zuiden van Nederland niet voorhanden is. 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren