netwerksessie ondernemers

De netwerksessie voor Ravelse ondernemers heeft betere dagen gekend.
Waar in de vorige edities de ondernemers stonden te drummen om deze bijeenkomst bij te wonen was er dit keer maar een matige belangstelling.
 

Minder spectaculaire onderwerpen ?

Misschien lag het aan de onderwerpen die in het officiële gedeelte aan bod kwamen, de mobiliteit en het klimaatbeleid zijn voor de meeste ondernemers niet echt spectaculaire onderwerpen die om hun aandacht smeken.
Ze werden ook een beetje droogjes gebracht door de uitgenodigde sprekers met een Powerpoint presentatie die weinigen warm kon maken. Er kwamen zoveel cijfers en verschillende formules op de aanwezigen af dat de meesten tussen het bos de bomen niet meer konden ontwaren.
 

Snel fibernet van Proximus op industrieterrein Weelde.

De enige, op het eerste zicht, bruikbare informatie die werd meegegeven kwam van de spreker van Proximus die kon aankondigen dat er vergevorderde plannen zijn om het volledige industrieterrein in Weelde aan te sluiten op een snelle glasvezelverbinding die in de nabije toekomst steeds belangrijker wordt voor ondernemingen die met hun tijd moeten meegaan.
 

Asielcentrum geen obstakel voor aankoop Weelde Depot.

De burgemeester kon hierbij nog opmerken dat er voor de toekomst van de ex Navo hallen geen extra problemen rijzen met betrekking tot de aankoop. De komst van het vluchtelingencentrum staat helemaal los van de aankoop van de hallen met omliggend domein en kan gewoon doorgang vinden desondanks de opening van het asielcentrum.
 

carine couwenbergUitbreiding Industrieterrein Weelde blijft vertraging oplopen.

Carine Couwenberg, naast schepen van ruimte en omgeving, onderwijs ook verantwoordelijk voor lokale economie en middenstand wist ook nog wat meer informatie te verstrekken over het industrieterrein in Weelde, een project dat dit jaar al in een gevorderd stadium had kunnen zijn geweest , ware het niet dat er resten zijn gevonden van vuurstenen uit de oudheid. 
De vertragingen van de start voor de uitbreiding van het industrieterrein blijven ondertussen aanslepen omwille van deze archeologische vondsten. Het kostenplaatje voor dit verdere onderzoek is dermate hoog dat IOK een aanvraag tot subsidie heeft moeten indien om de gronden na afwikkeling van het onderzoek betaalbaar te houden.
Gelukkig was er na afloop van het officiële gedeelte nog een kleine receptie waar de ondernemers hun eigenlijke werk konden aanvatten, het netwerken onder elkaar.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren