Roovertsche Leij

Na jaren van voorbereidingen en plannen was het aanstaande zaterdag zo ver, de opening van de Natuurpoort Roovertsche Leij aan het Gorps Baantje 1 in Goirle.
Met de Natuurpoort kan de ongerepte natuur aan de rand van Goirle prachtig ontsloten worden.
 
Enerzijds de Kempische landgoederen (Gorp De Leij, Wellenseind, Landgoed De Utrecht), anderzijds grotendeels welvend Brabants landschap (Hoevens, Ooijevaarsnest, Nieuwkerk). Hier geniet u nog van rust en stilte, van natuur op zijn mooist.
 
 

Horeca met streekproducten

Met een horecagedeelte voor circa 70 personen, educatieve zalen voor evenveel bezoekers, een Bed & Breakfast, terras, parkeervoorzieningen, toeristisch informatiepunt en openbare toiletten. Vanuit de Natuurpoort kunnen wandelaars en fietsers de omliggende natuur intrekken.
 
De uitstraling van het restaurant is tweeledig. Kijkt u van buiten nog op tegen een authentieke boerderijgevel, binnen wordt u verwelkomd in een verrassend strak interieur. Een gezellige opkamer laat u het gevoel van weleer beleven en eerder genoemde grote open haard nodigt uit tot het uitschieten van uw laarzen om vervolgens uw voeten te warmen aan het haardvuur. Net als thuis. In het restaurant geniet u – onder het genot van een drankje – van overheerlijke gerechten, vers bereid met authentieke streekproducten uit het Kempisch landschap. Of u nu komt voor een kleine lunch of een uitgebreid diner, u bent altijd welkom. Van tosti’s ham-kaas tot stoofschotels van wild, de kaart is zeer divers. De trots op de Brabantse roots wordt met de bezoekers gedeeld. Daarom wordt er veelal samengewerkt met leveranciers uit de regio, en worden de gerechten bereid met streekproducten uit het Kempisch Landschap. Vers vlees van De Walhoeve, kaas van Kaasboerderij Mathijssen, uitsmijters van Lekker’nei , brood en banket van Willem Willemse en fruit van De Braacken: producten die u geproefd moet hebben.
 
 bovenaanzicht

Eventlocatie

De Natuurpoort De Roovertsche Leij is als deze volledig gereed is een eventlocatie die bestaat uit 4 hectare bos, een eventterrein van 1 hectare en het restaurant.
Er komt een Klim & Avonturenbos met meerdere klimroutes en tokkelbanen door de boomtoppen. Dit Klim & Avonturenbos wordt gerealiseerd door Rocks ‘n Rivers Outdoor & Evenementen.
Er wordt in samenwerking met Ruud van Gorp van Motor Cycle Support uit Goirle ook een rolstoelvriendelijk parcours aangelegd. Hier start het bedrijf vanaf 1 september 2015 met de organisatie van activiteiten voor bedrijven, scholen en particulieren vanuit haar nieuwe locatie in Goirle. 
 
menurovert
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren