tess beterVoor de mensen die geen Facebook hebben, hier nog een keertje de laatste update van de mama van Super Tess die het goed maakt na haar chemokuur van de laatste weken.

De ergste bijwerkingen van de chemo zijn bijna verdwenen. Koorts is al een week weg.
De verschrikkelijke buikpijn op de wc is een stuk minder. Doet soms nog wel heel zeer, maar het duurt in ieder geval niet meer zo lang.
 

Vrolijk en speels ondanks de chemo

Darmen zijn gewoon kapot door de chemo. En pas als ze weer wat witte bloedcellen begint te krijgen, zal dat stilaan kunnen gaan genezen. Voor de rest is ze supervrolijk en speels. Zo erg zelfs, dat de vele infuusleidingen regelmatig ontkoppeld moeten worden, omdat ze zich weer helemaal in de frut heeft gewurmd met haar gedraai. Die gekheid wordt nog wel regelmatig onderbroken door extreme moeheid, maar ook dat wordt minder. Waarschijnlijk ook wel omdat de zware slaapverwekkende pijnstilling flink verlaagd is. 
 

Spannende week

tess beter2Deze week is het nog even spannend geweest met de bloedplaatjes. Omdat Tess in het verleden al zo vaak bloedplaatjes heeft moeten bijkrijgen, denken ze dat haar lichaam nu antistoffen begint aan te maken tegen die vreemde donorbloedplaatjes. 4 dagen achter elkaar kreeg ze plaatjes toegediend, maar die leken gewoon niet te 'pakken'. Maar de plaatjes die ze eergisteren heeft gehad, hebben een stuk meer effect gehad, dus ze proberen nu zoveel mogelijk plaatjes van die specifieke donor te gebruiken wanneer ze deze nodig heeft.
 
Davy en ik hebben deze week allebei een flinke off-day gehad: gewoon effe kotsbeu hier, tussen die 4 muren. Alle ellende. De gedachte dat we hier nog zo lang moeten zitten, bah bah... Maar gelukkig duren dat soort buien niet al te lang, dus we kunnen er nu weer even tegen.
 
Nu is het dus wachten op tekenen van de eerste witte bloedcellen. Dat betekent dat de stamcellen hun bestemming hebben bereikt. Daarmee zullen ook de afstotingsverschijnselen beginnen. Dit is normaal en in geringe mate lokken ze dit zelfs uit(om zo eventueel resterende verstopte kankercellen te elimineren). Maar hoe ernstig deze verschijnselen zullen zijn, moet de tijd uitwijzen. Hopelijk blijft ons sterke meisje de grootste ellende bespaard. 
 

"Voorlopig nog even profiteren van deze betere dagen!"

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren