Ambulance Vlaams Kruis

Gisteren werd de gloednieuwe ambulance voorgesteld van het Vlaamse Kruis.

Dit heuglijke moment werd bijgewoond door de mensen van de hulpdiensten Van het Vlaams Kruis, het Rode Kruis en een afvaardiging van Brandweerzone Taxandria.

Ook beide burgemeesters, Walter Luyten van onze gemeente en Frans De Bont uit Baarle-Hertog waren bij deze voorstelling aanwezig, samen met leden van de gemeenteraad en andere genodigden.  

Ambulance Vlaams Kruis3

De spiksplinternieuwe Mercedes Sprinter zal dienstdoen in onze gemeente en Baarle Hertog, terwijl de huidige ambulance die zeven jaar lang onvermoeibaar zijn werk heeft gedaan een nieuwe toekomst krijgt op een andere plaats.

Deze overgang heeft een jaar langer geduurd dan gepland door uitdagingen in de bevoorrading van auto’s en onderdelen.

Ambulance Vlaams Kruis2

De vertrekkende ambulance heeft meer dan 200.000 kilometer gereden en heeft meer dan 5.000 patiënten naar de spoedeisende hulp gebracht. Vooral tijdens de uitdagende jaren van de coronapandemie in 2020 en 2021 heeft de ambulance respectievelijk 706 en 774 patiënten vervoerd, samen met 863 patiënten in 2022 en 721 in 2019. Gemiddeld reed de ambulance 33 kilometer per spoedrit.

Maar dit is geen afscheid van de oude ambulance. Binnen Het Vlaamse Kruis krijgt hij een nieuw leven, waar toegewijde vrijwilligers het voertuig zullen gebruiken voor evenementenhulp, zodat het zijn dienst aan de gemeenschap voortzet.

Ambulance Vlaams Kruis4

Burgemeester Luyten benadrukt hoe belangrijk het is dat Ravels zijn eigen 112-ambulance heeft en bedankt de vrijwillige hulpverleners-ambulanciers en het personeel van Het Vlaamse Kruis voor hun onvermoeibare inzet

“Deze toegewijde teams zijn van onschatbare waarde voor de gemeenschap”, zegt burgemeester Walter Luyten, “Dit past in de strategie van de gemeente om ons blijvend in te zetten voor de veiligheid en het welzijn van onze burgers”.

Ambulance Vlaams Kruis5

Ambulance Vlaams Kruis6

Ambulance Vlaams Kruis7

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren