spaghettidag2023 2

Sven Van Loon woont samen met 4 personen met een verstandelijke beperking in het voormalige boswachtershuis.

Sven is werkzaam voor Talander en woont al 10 jaar samen met zijn vier kompanen in het huis dat eigendom is van Natuur en Bos.

Renovatie project

Het huis begint stilaan wat mankementen te vertonen en omdat het eigendom is van onze Vlaamse Gemeenschap rijpte bij Sven het idee om een event te organiseren om de centen bij elkaar te rapen die dringend nodig zijn om het onderhoud en de renovatie te bekostigen.

Dit jaar was de vijfde editie van de Spaghettidag en met behulp van de financiën die de Ravelse gemeenschap op deze manier aan het project schenkt heeft Sven al aardig wat kunnen renoveren. Zo konden vanaf de eerste editie de keuken en de badkamer een make-over krijgen, mede te danken aan de lokale sponsoren zoals bijv. loodgieter Jhon Bruurs die een sanitair meubel schonk, bezetter Hans Segers was zo vriendelijk om tegen een spotprijsje de bezettingswerken voor zijn rekening nam en daardoor kon het eerste deel van de renovatie worden afgewerkt.

De tweede keer werd de keuken onder handen genomen die al zo’n slordige 30 jaar oud was en volledig in verval was geraakt. Voor dit project waren wel twee spaghettidagen nodig en mede door de hulp van Van Gils keukens en onze trouwe sponsoren van de vorige renovatie Jhon en Hans is ook de keuken nu helemaal naar moderne noden van vandaag ingericht.

Ons volgende doel is het ecologisch maken van de woning.  Zonnepanelen bijv. zijn een deel van deze reconversie maar die kosten geld en daarom proberen we nu de financiering rond te krijgen met deze spaghettidag.

Nog even aanstippen dat ook al onze groenten op deze spaghettidag worden geteeld in Ravels, de paprika’s komen van Vermeiren, de groenten van Groentegeweld  behalve de ajuin… die komt uit Arendonk. Verder komt de kaas van Van Roey uit het Kijkverdriet en het vlees komt van de slager.

1rawepo camera Fotoreportage Spaghettidag 2023 © RAWEPO - Nonkel Fotograag

spaghettidag2023 2

Interview Sven Van Loon

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren