1000KM kom op tegen kanker2

In aanloop naar hun sportieve uitdaging van 18 maart, nl. 100km lopen voor Kom Op Tegen Kanker, sloot het Ravelse team PierPoWeR gisteren hun eerste actie af om het startbedrag van 2500€ te halen.

In de refter van BS De Kleine Wereld werden ongeveer 2500 wafels gebakken!

 

Wafels bakken voor het goede doel. 

IMG 2747IMG 2760Tussen 17 december en 17 januari kon je bij de leden van PierPoWeR een bestelling plaatsen voor een pak lekkere wafels. Onverwacht groeide het uit tot een groot succes! Heel wat dorpsgenoten, maar ook veel collega’s buiten Ravels droegen hun steentje bij. 

Afgelopen weekend was ‘bakweekend’. Vrijdag was er door een aantal mensen al flink gebakken, en zaterdag breiden zowat 20 bereidwillige helpers er een vervolg aan in de refter van de school. Gewapend met wafelijzer en pollepel vlogen ze erin. 

Deeg werd af en aan gebracht vanuit WZC De Hoge Heide. Daar was chef-kok Aline De Jonghe al van 6 uur ‘s ochtends in de weer om niet minder dan 170 kg deeg te maken! 

De geur van verse wafels hing de hele voormiddag in de kleren en de lucht. Bij een tas koffie werd er gezellig gekletst en werden de wafels goed bevonden. Mensen kwamen af en aan om bestellingen op te halen of een hart onder de riem te steken.

Het tempo lag hoog, en iets na de middag waren alle emmers leeg en de wafels klaar. Daarna afkoelen, inpakken, labelen en sorteren, zodat in de loop van de namiddag alle bestellingen in groot-Ravels persoonlijk geleverd konden worden. 

 

Nog twee acties in de komende weken 

 

Om Kom Op Tegen Kanker te steunen, organiseert PierPoWeR nog twee acties.

Met kindercarnaval in Weelde op zondag 11 februari kan je op het Gemeenteplein een tas verse soep of een lekkere hotdog kopen.  

Op zondag 25 februari kan je tussen 9u en 15u aan zaal Den Eel starten voor een mooie wandeling (of loop) van 5 of 11 kilometer, richting de bossen. Vooraf of nadien zijn er drankjes en broodjes te verkrijgen. Ook hier gaat de hele opbrengst naar het goeie doel. 

Een vrije gift is mogelijk via www.100kmrun.be/team/pierpower. 

 

Op 18 maart zet het team de kers op de taart met de 100km run. Om en rond Campus UZA in Antwerpen zullen ze als één van de 200 teams proberen de eindmeet te halen. Veel succes!

Meer info op www.facebook.com/pierpowerloopt100km 

 

 1rawepo camera   Fotoreportage Wafelbak PierPoWeR

 

1000km komoptegenkanker

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren