tweenkeltje1

Gisteren opende ’t Wee(i)nkeltje op Weelde Depot voor de eerste keer haar deuren.

Etalages zijn er voorlopig nog niet bij in deze winkel waar de mensen van De Ravelse Welzijnsschakel kleding en ander textielgoed een tweede leven probeert te geven.

 

Voor mensen die het niet al te breed hebben.

tweenkeltje2De nieuwe winkel lag er netjes bij, met een toog en goed gevulde schabben. Voor deze eerste keer was het er ook al aardig druk, de mensen wilden wel eens zien wat er zoal voor welke prijs te koop was. 

Frans Verhoeven verklaarde even de werking van ’t Wee(i)nkeltje voor ons en de Ravelse inwoners. 

“We geven er kleding en textiel een tweede leven. Zo helpen we mee aan een betere leefomgeving aan duurzaamheid. Maar op deze manier slagen we er evenzeer in om propere en nette kleding op een goedkope manier terug aan te bieden aan iedereen die hiervoor interesse heeft., waarbij vooral gedacht wordt aan mensen die het niet breed hebben. 

Het gaat hierbij heel concreet over kleding (boven-als onderkleding), dekbedovertrekken, badlinnen en kinderschoenen. Deze winkel geven we de naam ’t Wee(i)nkeltje  mee, waarin zowel het woord twee als winkel zit. Kortom : een winkel waar kleding en ander textiel een tweede kans en een tweede leven krijgt.

 

Openingsuren en dagen

Verder zal ’t Wee(i)nkeltje open zijn elke DERDE WOENSDAG van de maand van 14.00 UUR TOT 16.00 UUR en elke LAATSTE ZATERDAG van de maand van 10.00 UUR TOT 12.00 UUR.  Op zaterdag valt dit dan samen met de openingsuren van de fietsbieb. ’T WEE(I)NKELTJE is gevestigd naast de fietsbieb vooraan rechts in de buurt van het voormalige wachtlokaal.

Iedereen is er welkom en kan er kleding en het andere aangeboden textiel en kinderschoenen komen kopen, al zullen sommigen er meer betalen dan anderen. 

’t Wee(i)nkeltje wil naast een winkel ook een ontmoetingsplaats zijn door onder ander de inrichting van een kinderspeelhoekje en door het aanbieden van een drankje.

 

Heeft u zelf ook kledij of linnen in goede staat die u wil doneren? 

Iedereen kan er ook kleding en textiel komen binnenbrengen. Maar wat dat betreft zijn we redelijk streng. We willen kleding en textiel een tweede leven geven, maar aan hen die het aanschaffen willen we nette, propere kleding aanbieden die volledig in orde is. De binnengebrachte onder- of bovenkleding, het badlinnen, de dekbedovertrekken en de kinderschoenen dienen dus in goede, propere en nette staat te zijn, zodat ze onmiddellijk terug gedragen en gebruikt kunnen worden

Het BINNENBRENGEN van kleding en van textiel kan ook ENKEL EN ALLEEN in  ’t Wee(i)nkeltje zelf en dit ENKEL EN ALLEEN  tijdens OPENINGSUREN. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren