spaarvarken1

Gisterenavond werd op het gemeentehuis van Ravels de aftrap gegeven voor de samenwerking van OCMW Ravels met Feestvarken vzw.

Voorzitter Fran Cabuy en medewerker Koen Hendrickx kwamen Feestvarken vzw voorstellen aan onze gemeente.

koen rormbouts 

charlotte baxAlles begint bij de Lenteloop van Charlotte.

Koen Rombouts verwelkomde de mensen van Feestvarken vzw met het verhaal hoe Ravels eigenlijk terechtkwam bij hun organisatie, dat kwam allemaal door Charlotte....

Vorig jaar kwam Charlotte Bax, een jonge frisse studente uit Weelde met een project voor haar bachelorproef op Thomas More bij het OCMW aankloppen om een lenteloop te houden ten voordele van arme kinderen.

Ze wilde met de benefietloop geld inzamelen om verjaardagspakketten  samen te stellen voor kinderen uit families die het niet al te breed hebben. En dit “niet al te breed” wordt erg breed opgevat. Er zijn onvoorstelbaar veel oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een kind om één of andere reden geen leuk verjaardagscadeau krijgt. Charlotte stelde pakketjes  samen voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar met daarin een kroon, een cake mix, een extra cadeautje en nog wat divers materiaal om een geslaagd kinderfeest te bouwen. 

Het OCMW ging hierbij even “out of the box” denken en werkte tenslotte mee aan het project van Charlotte. Op die manier konden een 30 tal pakketten de weg vinden naar een kind in onze gemeente waar het vieren van een verjaardag niet altijd zo vanzelfsprekend was.

Ook de Welzijnsschakel Ravels zat mee in de logistieke organisatie en hielp Charlotte haar project verwezenlijken. Op het einde van het project was er nog wat geld over en werd uitgekeken naar een organisatie om een vervolg te breien aan het Lenteloop project. Zo kwam Feestvarken vzw in de schijnwerpers….

fran cabuy

Wat is Feestvarken vzw.

FEESTVARKEN vzw is een organisatie die is opgericht met 2 duidelijke doelstellingen. De eerste en belangrijkste doelstelling is eenvoudig: kinderen die in armoede leven een fijne verjaardag bezorgen met een leuk verjaardagspakket:

-Een mooi, nieuw en recent verjaardagscadeau van plusminus € 25, geen gift uit een overstock. FEESTVARKEN vzw gaat voor niets minder dan het wauw-gevoel bij de kinderen! Geen afdankertjes voor onze kindeen.

-Een traktatie waarmee ze op ‘hun’ dag de klasgenootjes kunnen verrassen.

-Benodigdheden om thuis een feestje te kunnen organiseren: slingers, ballonnen, maar ook een zelf te bakken cake en versiering.

Het begrip ‘kinderen in armoede’ is natuurlijk een erg vaag begrip. Wat is armoede en hoe ga je dit beoordelen? Feestvarken vzw kiest bewust om samen te werken met sociale diensten (OCMW’s). Zij beoordelen het best welke kinderen in aanmerking komen in één van de momenteel 33 gemeenten waar Feestvarken actief is.

De tweede doelstelling van FEESTVARKEN vzw is om kinderarmoede in België onder de aandacht te brengen. Hiervoor werkt Feestvarken vzw educatieve pakketten uit voor scholen. Zij komen gratis langs in je school en vertellen je over armoede in jouw buurt!

Zo zamelen ze langs de ene kant geld in om boxen te kunnen samenstellen en langs de andere kant zetten ze zich in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede in België nog altijd bestaat en bestreden moet worden.

 

Wil u Feestvarken sponsoren?

Feestvarken vzw wordt volledig draaiende gehouden door giften van sponsors of verenigingen. “Music for life” is de grootste sponsor van Feestvarken vzw maar ook andere grote sponsors doneren graag voor dit goede doel.

Wil u meer te weten komen over Feestvarken vzw klik dan op volgende links:

https://feestvarkenvzw.be/

https://www.facebook.com/Feestvarkenvzw/

 

Ketnet Koekenbak op bezoek in de Werkplaats van Feestvarken vzw.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren