RAW mariejosee
Twee jaar geleden kon Ravels al eens genieten van het eerste benefietconcert ten voordele van de Indische weeskinderen.
Dit jaar organiseerde Marie Josée De Mulder daarom voor de tweede keer dit unieke concert in de Sint Valentinuskerk te Poppel.
 

Dankbare Josée De Mulder ontroerd door zoveel steun voor haar projecten.

Met haar 79 jaar is Marie Josée wellicht de kranigste onder haar leeftijdsgenoten uit België en omliggende landen.  Binnenkort trekt ze weer voor drie maanden naar de moeilijk bereikbare Indische binnenlanden. Het laatste traject moet ze steevast achteraan op de motor afleggen voor ze haar uiteindelijke doel kan bereiken. Vandaar uit trekt ze dan weken rond met de motor om haar projecten te bezoeken en te controleren of alles naar wens verloopt.
Voor dit alles werkt ze de rest van het jaar door om de centjes voor haar projecten op tafel te krijgen en ze is dan ook zeer erkentelijk dat ze via het GROS van de gemeente en de Ravelse bevolking toch steeds weer de nodige financiële middelen bij elkaar kan sprokkelen om haar doelen te verwezenlijken. 
Ze dankte daarom ook iedereen die haar helpt met het organiseren van deze benefietavond ten voordele van de dorpjes in Kurnavally en Hasnapur in Zuid-India. Alle opbrengsten gaan integraal naar de mensen uit deze regio.
 
  

Uniek in Poppel en omstreken.

Een goed gevulde kerk was muisstil tot de laatste noten weerklonken bij elk optreden van de verschillende muzikanten of koren.  Het was een goed avondvullend programma dat de aanwezigen afwisselend koormuziek, solisten en muzikanten  van hoogstaand niveau voorschotelden.
 

Vocaal ensemble CANTAT o.l.v. Herman De Houwer

Het vocaal ensemble Cantat ontstond in 2006. Jaarlijks gaf het koor(tje) uitvoeringen van religieuze en profane muziek  voor vele gelegenheden : kerkelijke vieringen, opluisteren van recepties en jubilea, benefietconcerten, enz. Dit jaar verleende het ensemble o.a. zijn medewerking aan de Johannespassie van Bach in Turnhout en Hoogstraten. Dankzij de bezielende inzet van de koorleden worden mooie resultaten bereikt en blijft het samen musiceren een heerlijke belevenis.

1rawepo camera   FILMREPORTAGE: CANTAT 

RAW cantat
 

Blokfluitensemble: Blowing in the wind o.l.v. Barbara Belza

Het blokfluitensemble van de muziekacademie van Turnhout "Blowing in de Wind" o.l.v. Barbara Belza  bestaat uit Josée Ceusters, David De Laat, Hilde Everaert, Aster Larosse, Mariette Van Dorst, Kaat Van Gorp, Hanna Van Hees, Caroline Vanhoof ( Blokfluiten ), Jozef De Vocht  ( Cello ) en Géry De Blauw  ( Gitaar )

1rawepo camera  FILMREPORTAGE: BLOWING IN THE WIND

 
RAW blowinginthewind
 

Elien van den Nieuwenhuijzen: zang 

Elien volgde zangles bij Els Germonpré en een zangstage bij het ‘ZaterdagZondag’gezelschap o.l.v. Hans en Hannelore Primusz te Antwerpen. Via een optreden op het vrij podium van het Sint-Pietersinstituut zijn Elien en Senne samen gaan musiceren.
RAW elienvdn
 

Trio Bayens

Het trio Bayens wordt gevormd door 3 zussen: Annelies, Saartje en Lotte Bayens. Alle drie startten ze hun opleiding instrument volgens de methode van Dr. Suzuki, de Japanse muziekpedagoog.
Annelies startte op 5-jarige leeftijd met dwarsfluit in de klas van Bie Vloemans. Hier volgde ze 9 jaar les. Ze vervolledigde haar opleiding nog 3 jaar in de klas van Sonja Van de Plas. Daarnaast volgt ze ook een opleiding zang bij Fien Desmet.
Saartje volgde op 5-jarige leeftijd viool in het pre-klasje van Lotte Remmen om nadien les te gaan volgen bij Koen Rens. Daarnaast krijgt ze ook al 5 jaar pianoles van Bart Kenis.
Lotte startte met viool op de jonge leeftijd van 3,5 jaar, ook in de klas van Koen Rens. En ook zij volgt al 5 jaar pianoles bij Bart Kenis. 
Al vroeg speelden ze samen duetten en trio’s maar sinds vorig jaar hebben ze een écht trio, met als bezetting dwarsfluit, viool en piano.

1rawepo camera   FILMREPORTAGE: TRIO BAYENS

 
RAW trio baeyens
 

Georgisch koor Khedeli

Ongeveer 3 jaar geleden deed Griet Johnson vrijwilligerswerk in de voorziening 'Khedeli‘ in zuidoost Georgië. Daar werd ze zodanig gefascineerd door de Georgische polyfone zang -die Unesco werelderfgoed is-, dat ze besloot om enkele mensen rond zich te verzamelen om deze muziek in onze streken bekend te maken. 
Zo ontstond ons vijfkoppig ensemble, en wij brengen voornamelijk orthodoxe kerkmuziek en 3-stemmige volksmuziek, waarvan u nu enkele voorbeelden zal horen.

1rawepo camera   FILMREPORTAGE:  KHEDELI

 
RAW khedeli
 

Senne De Kort: Piano

Senne volgt pianoles bij Bart Van Casteren aan de muziekacademie van Turnhout.

1rawepo camera   FILMREPORTAGE: SENNE DE KORT

 
RAW sennedk
 

Mannenkoor ANIMATO

Tijdens een Herfstconcert in november 2012, zongen de mannen uit het gemengd koor De Vedel uit Turnhout, ‘Sweet hour of Prayer’ (W. B. Bradley) waar meteen de gedachte (en de honger) groeide om een mannenkoor te creëren…op 18 januari 2015 was het dan zover: een groep enthousiaste mannen van in, rond en buiten Turnhout zongen samen, groeide ondertussen tot 25 leden en ze werd tot  ANIMATO gedoopt. 
www.mannenkoor-animato.be

1rawepo camera   FILMREPORTAGE:  MANNENKOOR ANIMATO

 
 RAW animato
 

1rawepo camera  1rawepo cameraFOTOREPORTAGE © RAWEPO - BENEFIETCONCERT INDIA 2016

Rawepo zorgt er zoals steeds voor dat u nog eens kan nagenieten van een uitgebreid fotoreportage van het concert.
Als u later nog eens terugkeert naar deze pagina zal u wellicht ook de filmfragmenten kunnen bekijken en beluisteren, daaraan wordt nog hard gewerkt op dit moment.
U kan deze ook terugvinden via de Rawepo Video’s onder de MEDIA link in bovenstaand hoofdmenu. 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren