RAW 8711
Nadat de kinderen uit het dorp klaar waren met hun kinderspelen was het even wachten op de kinderen uit het opvangcentrum van het Rode Kruis.
Ook zij waren samen et hun ouders uitgenodigd om te komen meedoen met de jaarlijkse kinderspelen, ze zitten trouwens ook in een afdeling van GBS De verrekijker in de school op het centrum.
 

Samen kon jammer genoeg moeilijk om organisatorische redenen.

RAW 8712RAW 8713RAW 8714Wegens organisatorische redenen omwille van de taalproblemen en omdat vele kinderen meer begeleiding nodig hebben van de ouders en de Rode Kruisvrijwilligers  was het te moeilijk om beide groepen samen de spelen te laten afwerken en daarom had de organisatie gekozen om beide groepen op te splitsen.
Tegen drie uur kwamen de families aangewandeld vanuit het OC, de kleine peuters hadden er al een flinke trip opzitten vooraleer ze aan de spelletjes konden beginnen.
 
RAW 8757 001
 

Ze waren niet te houden .... mooi om zien.

RAW 8805RAW 8819RAW 8841
Het enthousiasme dat echter van de gezichtjes af te lezen was, was onvoorstelbaar. Ze waren nauwelijks in te tomen en wilden liefst allemaal tegelijk aan elk spel meedoen.
Voor het comitee was het bijna onbegonnen werk om dit enthousiasme te beteugelen en daarom werd het   dan ook maar een beetje nattevingerwerk en werd losjes omgegaan met het spelreglement, het zijn trouwens ook geen zwaarwichtige wedstrijden.
 
Ze wilden allen tegelijk met de ringen gooien, de eerste traantjes vloeiden al toen ze dachten dat ze niet aan de beurt zouden komen maar ven later was er alweer en stralende lach wanneer ze ook eens mochten proberen. Hetzelfde gold voor het traditionele knikkerspel waarbij een knikker in de lepel moest worden over gebracht. Na afloop waren ze allen even blij met hun appel dan met de 10 strippenkaart die ze kregen. 
 

Voor velen van hen leek deze spelnamiddag DE dag van hun leven. 

Van jong tot oud, vaders, moeders, baba’s  enz…. allen waren even enthousiast en keken met grote ogen uit naar hun strippenkaart waar ze eerste allemaal mee naar de spectaculaire lambada trokken. Voor een enkeling werd het wat teveel, eerst meegesleurd in zijn dolle pret maar dan…. Was het precies toch wat te spannend in dat rare draaiende apparaat hoog boven de grond.
RAW 8873RAW 8860
Gelukkig wisten de Rode Kruis medewerkers en vrijwilligers van wanten en konden zij het logistiek gedeelte van de strippenkaart voor hun rekening nemen.
 
Ook hier waren we bij om een reeks mooie foto’s te maken die we graag met iedereen delen.
 

1rawepo camera   Fotoreportage Kinderspelen kinderen opvangcentrum Rode Kruis. 

 

RAW 8887 001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren