syria refugees

Gisterenavond was er opschudding aan het asielcentrum te Weelde, na een lange periode van rust.
Na informatie te hebben ingewonnen  bij de lokale overheden en het Rode Kruis Vlaanderen kunnen we melden dat het hier ging om het natuurlijk overlijden van een Syrische bewoner van het centrum.
 

Waarom is er altijd zoveel politie nodig ??

Omdat de politie toch weer met enkele voertuigen aanwezig was werd de hele buurt gealarmeerd en waren er enkele nieuwsgierigen die poolshoogte kwamen nemen aan het centrum, temeer omdat ook een ambulance en MUG voertuig ter plaatse kwamen.
Deze mensen werden echter op onzachte manier behandeld door de politie, die  met enkele dreigementen de mensen aanmaande op te krassen of anders …… “De politie, uw vriend” was hier precies niet bepaald van toepassing. We willen wel zeggen dat het niet de lokale politiemensen mensen waren die hier onnodig brutaal optraden tegenover doorgaans onschuldige voorbijgangers.
 

Overledene is geen zestiger maar 48 jarige alleenstaande. 

De man waarover het ging was onwel geworden nadat hij was terug gekeerd op het centrum na een bezoek aan Turnhout naar we tussen de lijnen mochten vernemen. Vlakbij de ingangspost is hij dan opgevangen door de mensen van het Rode Kruis en werden de hulpdiensten gewaarschuwd die wel snel ter plaatse kwamen maar jammer genoeg geen hulp meer konden geven. De reanimatiepogingen die nog werden ondernomen konden de man niet meer redden. 
Omwille van de privacy van de man werd verder geen informatie verstrekt, het gaat zoals gezegd om een zestiger ( later herroepen tot een 48 jarige) die waarschijnlijk aan een acuut hartfalen is overleden, duizenden kilometers van huis nadat hij de wellicht barre tocht had overleefd die hem tot in Weelde en de veiligheid had gebracht. 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren