ravelsGisteren, maandag 3 juni was het alweer de maandelijkse Gemeenteraad die dit keer bijna volledig was gewijd aan de voorstelling van de gemeentelijke jaarrekening 2012. Financieel beheerder, Roger Caymax vatte in een half uur de volledige financiële toestand samen van Ravels en we kwamen daarbij tot de slotsom dat we er met z'n allen niet slecht voorstaan. Als we alleen de schulden bekijken en we delen die door het aantal inwoners zouden we per hoofd in onze gemeente  een slordige 60.00 € schuld hebben.

Natuurlijk is dit niet het volledige plaatje en komt er veel meer rekenwerk bij kijken dan een simpele deling maar toch moet het gezegd dat onze gemeente er goed, zeg maar riant voorstaat in vergelijking met andere gemeentenen steden. Als u enkele details wil uit deze jaarrekening kan u hier klikken  pdfjaarrekenining2013web.pdf voor een summier overzicht van de voorgelegde resultaten.
Voor de rest was er weinig commotie in deze gemeenteraadszitting. Het enige wat nog wat deining veroorzaakte was de aanbeveling van de Verkeerscommissie om in een deel van de  Meir in Weelde de  snelheid omlag gaat van 90 naar 70 km/u.  Sinds er enkele klachten zijn gekomen van een inwoonster uit deze omgeving is de bal aan het rollen gegaan en  ondanks het feit dat er zelfs een verbodsplaat staat en er enkel plaatselijke en landbouwverkeer is toegelaten  blijken er toch nogal wat overtredingen te worden genoteerd. Om vooral de snelheid terug te dringen gaat men nu over tot het uitvaardigen van deze 70km/u maatregel. Een latere evaluatie zal moeten uitwijzen of men og verder moet gaan, N-VA is voorstander om de snelheid terug te dringen naar 50km/u, temeer omadt er toch enkel landbouwvoertuigen in principe gebruik mogen maken van deze verbinding en deze bezwaarlijk deze limiet gaan overschrijden.
Een korte opmerking van Peter Van Raak ging nog over de vraag of het wel echt nodig was geweest om net gedurende Weeldestraat Kermis een strook beton uit te breken op een traject waar de Stratenloop was gepland. Het lijkt wel of dit met opzet was gedaan om "ambetant" te zijn. Patrick Van den Borne betreurde deze miskleun maar moest bekennen dat vooral deze kleine oplapwerkjes het meeste planning vragen, planning die dan weer door weersomstandigheden in de war wordt gestuurd enz... Het is constant bijsturen in deze zaken maar er zijn nu eenmaal zaken waar geen kant en klare oplossingen voor bestaan.
Zo was er ook de opmerking daarna van N-VA lid Maria Van Gorp die vroeg of er op korte termijn niets kon worden gedaan aan  de veiligheid op de Bredaseweg van het kruispunt to de grens met Nederland. Straks gaat deze weg weer open voor het verkeer en denderen de vrachtwagens  weer over deze baan die door een woonkern van Weelde-Statie loopt. Er zijn al verschillende bijna ongevallen geweest waarbij fietsers en/of voetgangers bijna in de gracht belanden omdat het zware verkeer de onbeveiligde fietsstrook inpalmt. Patrick Van Den Borne repliceerde hierop dat ook op dit vlak de gemeente geen eigeninitiatieven kan nemen omdat dit een gewestweg betreft. De gemeente is al jaren vragende partij en de modules om hier aanpassingen te doen zijn in voorbereiding maar dit zijn zaken die jaren duren. De enige mogelijkheid is enkel jet verkeersreglement te laten toepassen zodat er niet te snel wordt gereden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren